Po 16letech jsem zahodil všechen kod webu a napsal celý kod znovu. Vypadá to tu +- stejně, ale pokud narazíte na něco co vám vadí tak mi o tom napište: martin@vorel.eu nebo se mi ozvěte na twitteru Začal jsem dělat change log.
Dnešní trh s nízkou nezaměstnaností vybízí zaměstnavatele, aby svým zaměstnancům nabídli vedle mzdy také něco navíc. Benefity mohou mít mnoho podob a samozřejmě je jen na vás, pro jaké se rozhodnete. Dnes bychom vám však rádi představili jeden z benefitů, který je … celý článek →
The post Uvažujete pro své zaměstnance o firemním vzdělávání? first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Koloběžky ani zdaleka nejsou zábavou pouze pro děti. Jde o skvělou alternativu městského dopravního prostředku i pro dospělé. V čem tkví jejich výhody a proč si pořídit skládací koloběžku? Proč si pořídit skládací koloběžku Jízda na koloběžce je skvělou sportovní … celý článek →
The post Skládací koloběžky, v čem tkví jejich výhody first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Chemické WC může být vhodným řešením pro řadu situací. Kde všude ho využijete a jaké má výhody oproti běžnému WC? Chemické WC využijete na stavbě i na chatě Přestože se nám může zdát tradiční splachovací WC jako samozřejmost, jsou situace, … celý článek →
The post Zvažujete pořízení chemické toalety? first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Jméno Babeta (ve skutečnosti Babetta) je pro náš motoristický svět doslova legendárním pojmem. Doby, kdy tyto stroje brázdily české a slovenské silnice ve velkém jsou již sice minulostí, mají ale schopného ideového nástupce. Pod jménem e-Babeta je nyní na trhu dostupný stroj, … celý článek →
The post Kam nemůže motorka, tam může e-Babeta first appeared on lifestyle - magazín o životě.
I lidé pohybující se mimo oblasti IT dobře ví, že počítače lze v základním pohledu dělit na počítače stolní a přenosné notebooky. Pokud se ale setkají s pojmem all-in-one PC, často znejistí. Není divu, neboť se jedná o poměrně nový koncept, který … celý článek →
The post Výhody a nevýhody all in one PC first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Pončo je velmi praktickým doplňkem. Víte, kudy si vlastně pončo prorazilo cestu do moderních šatníků a jakým způsobem se dá dnes využít? Kde se vzala ponča Pončo je původním oděvem obyvatel Jižní Ameriky. Podobný plášť nazývaný pelerína je nicméně znám … celý článek →
The post Víte, jak se nosí pončo? first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Nábor zahraničních pracovníků je pro tuzemské firmy často jediným přijatelným řešením svízelné situace. Proč a jakým způsobem takový nábor probíhá? Proč se vyplatí nábor pracovníků z ciziny Zaměstnávání cizinců je pro tuzemské zaměstnavatele řešením především tehdy, když lokální trh práce … celý článek →
The post Jak na nábor pracovníků ze zahraničí first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Jazykové vzdělávání zaměstnanců patří v posledních letech k nedílným součástem firemní kultury. Mezi jazyky stále hraje prim angličtina. Nejen firmy, které spolupracují se zahraničními firmami, ale i ty, které potřebují angličtinu ke každodenní komunikaci s klienty, motivují své zaměstnance k jazykovému vzdělávání. Co takové … celý článek →
The post Firemní jazykové kurzy jsou i online first appeared on lifestyle - magazín o životě.
Velikonoce nejsou jen o beráncích, mazancích nebo velikonočních nádivkách, ale na Zelený čtvrtek si své místo zaslouží i krásně zatočené jidáše. Symbolizují provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Velikonoční jidáše jsou příjemně máslové a po upečení se potírají směsí medu, másla a trošku citronu. A jak je to se symbolikou jidášů? Symbolizují zradu Jidáše a také provaz, na kterém se oběsil.
The post Vláčné velikonoční jidáše appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete. Jarní kuře s nádivkou z bylinek je velmi snadné na přípravu a využijeme v něm vše, co nám poskytne jarní zahrada nebo truhlíky – medvědí česnek, petrželku, pažitku, bazalku, jarní cibulku… prostě vše, co nám nádivku hezky ovoní.
The post Jarní kuře s nádivkou z bylinek appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat! Tradiční velikonoční, oblíbený pokrm Haška nebo třeba kočičí svatba či šumajstr – přesně toto na vás vypadne, pokud trošku hledáte, co to vlastně kočičí tanec je. Já bych v první řadě řekla, že ač to tak na první dobrou nemusí vůbec působit, je to fakt dobrota.
The post Kočičí tanec – tradiční velikonoční dobrota appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí! Nejlépe chutnají ještě teplé – u nás doma zmizely na posezení jen tak, bez ničeho. 😊 A nebojte, medvědí česnek můžete skvěle nahradit bazalkou, pažitkou, jarní cibulkou nebo jinými bylinkami. Pokud stejně jako já milujete medvědí česnek, mrkněte na další recepty s medvědím česnekem.
The post Nekynuté bulky s medvědím česnekem appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to! Králík na houbách a hořčici je vynikající například s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami. Báječně se tak propojí chutě výrazné houbové omáčky.
The post Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Krémová čočka na paprice je skvělou volbou, pokud si chcete k véče nebo obědu připravit super zdravé a rychlé jídlo. Nejenže červená čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, ale také celou dobrotu připravíte během pár minut. Jednoduché ingredience, minimum námahy a přesto výsledek, který si zamilujete!
The post Krémová čočka na paprice appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Hodit vše na jednu hromadu, nechat na pospas a dočkat se dokonalosti? Takové je podle mě ideální vaření. Kuřecí prsa zapečená ve slanině jsou toho jasným důkazem. Nakombinujeme v nich na bílkoviny bohaté kuřecí maso a zároveň trošku zhýrale přidáme i slaninu, hodně slaniny. Kuřecí prsa zapečená ve slanině tak budou báječně šťavnatá!
The post Kuřecí prsa zapečená ve slanině – skvělé jídlo z jednoho pekáčku appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Také si zpětně rekapitulujete, jak jste se v minulém roce měli a co vám vůbec přinesl? A je to vůbec k něčemu? Neměl by jeden spíš hledět s radostí na tváří do nového a budoucího? Já to vidím tak, že je fajn se ohlédnout, připomenout si, co bylo, nebylo a kam nás to zase posunulo. A pak vesele žít přítomností a věřit, že budoucnost nás čeká krásná a v barvách jednorožců. Jaký pro nás byl rok 2024 Rok 2024 byl prý pro velkou spoustu lidí přelomový. Mnoho se odhodlalo ukončit nefunkční vztahy, nebo naopak začít nové, třeba i nečekané. Nebo […]
The post Jaký byl rok 2024 appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.
Přestože jsou dnes superpotraviny vnímány jako symbol zdravého životního stylu, ne všechny jsou stejně kvalitní a poskytují stejné množství cenných látek. Bez správného pěstování, skladování a šetrného dovozu totiž i ta sebelepší super zdravá potravina ztrácí své „super“ vlastnosti. „Pro uchování co nejvyššího množství zdraví prospěšných látek by superpotraviny měly být podávané v raw kvalitě,“ […]
Nezisková organizace Zajíček na koni o.p.s. se domluvila s několika foodblogery a ti budou postupně každý měsíc v kavárně Café AdAstra na pražské Výtoni vařit charitativní menu. Výtěžek poputuje na podporu zaměstnávání osob s handicapem. „Skvěle se najíst a ještě tím někoho podpořit? Podle mě není příjemnější způsob pomoci,“ říká Lenka Mansour, která byla u […]
Na kvalitě a chuti polévek a omáček se pozná dobrý kuchař. Upéct a usmažit maso tak, aby bylo krásně měkké, je jen otázkou dodržování času a receptu. Vyváženou chuť polévek ale dosáhnete jen v případě, že vaříte z kvalitních surovin a máte cit pro kořenění. Jsou polévky a jejich chuť drobným nedostatkem ve vaší jinak skvělé kuchyni? […]
Škola vaření Chefparade pořádá již 5. ročník festivalu jídla a pití Foodparade, který se koná 5. a 6. 9. 2015 v zahradách pražského zámku Troja. Návštěvníci se mohou těšit na menu nejlepších restaurací, ochutnají delikatesy z celého světa, výběrovou kávu a lahodné nápoje v podobě prvotřídního vína a několika druhů piva. V doprovodném programu čeká […]
Také už se vám stýskalo po televizním reportérovi, potravinovém inspektorovi a gurmánském experimentátorovi Láďovi Hruškovi? Pak dlouhé čekání skončilo. Láďa Hruška se vrací ve velkém stylu a opět v trochu jiné roli. Z krále českých kuchyní se stane král tuzemských kutilů. Převzít štafetu po legendárním Přemku Podlahovi je určitě velká výzva, zdá se ale, že […]
Rychlé, levné, snadné na přípravu. To jsou recepty Ládi Hrušky. Po fenomenálním úspěchu jeho první kuchařky přichází od 7. září 2015 do prodeje nový soubor receptů s názvem Láďa Hruška se vrací. Populární kuchařský experimentátor sice v poslední době zmizel z obrazovek (i zde se ovšem chystá jeho návrat, podrobnosti naleznete v článku Vychytávky Ládi […]
Patříte mezi gurmány a milovníky delikates? Přijďte ve dnech 5. a 6. září 2015 na 5.ročník festivalu jídla a pití Foodparade, který se již tradičně uskuteční v krásných zahradách zámku Troja. Nažhavte své chuťové pohárky, protože se na vás chystají ti nejlepší kuchaři z předních restaurací, ale i nadšenci z menších poctivých kuchyní. Na začátku […]
V českých internetových vodách se objevil zbrusu nový projekt, který s otevřenou náručí uvítají příznivci stravování v restauracích, provozovatelé restauračních zařízení a v neposlední řadě i inzerenti, kteří chtějí oslovit určitou cílovou skupinu zákazníků. Portál nese název Menuměsto.cz a orientuje se na stravování v rámci celé České republiky. Proč ho budete rádi využívat i vy? […]
Senát schválil novelu zákoníku práce, která zavádí možnost větší časové flexibility – zaměstnanci by mohli za určitých podmínek pracovat podle vlastního rozvrhu. Pokud prezident zákon podepíše, změna by mohla vstoupit...
The post Pracovní doba podle zaměstnance: Krok k vyšší efektivitě, nebo k napětí na pracovišti? first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada podle informací z finančních kruhů uvažuje o vstupu na zahraniční akciový trh. Firma si již najala poradce včetně prestižní americké investiční banky J.P....
The post Zbrojařský gigant CSG míří na zahraniční burzu, jedná s J.P. Morgan first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Společnost Solek Czech Services, která se specializuje na výstavbu solárních elektráren v tuzemsku i zahraničí, byla prohlášena za úpadkovou. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, který zároveň umožnil její...
The post Solární firma Solek Czech Services dluží miliardy, soud povolil reorganizaci first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Případ úmrtí vývojáře a kryptoměnového specialisty Tomáše Smetky, který zemřel koncem roku 2023 po pádu z balkonu v pražském Karlíně, zůstává uzavřen. Státní zastupitelství zamítlo stížnost proti rozhodnutí policie o...
The post Tajemná smrt kryptoměnového experta Smetky: Policie uzavírá případ bez dalšího šetření first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Společnost Seyfor oznámila důležitou personální změnu – řízení divize Business Apps, která se věnuje vývoji a provozu firemních aplikací, nově přebírá David Pecivál. Tato divize stojí za známými systémy incadea,...
The post David Pecivál povede rozvoj klíčových softwarových řešení v Seyforu first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Ještě nedávno je investoři oslavovali jako hlavní motory růstu světových trhů. Dnes však akcie technologických gigantů jako Tesla, Nvidia, Meta, Alphabet, Amazon, Apple a Microsoft zažívají prudké výprodeje, které připomínají...
The post Drsný propad: Obří technologické firmy ztrácí desítky procent hodnoty first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Společnost Tesla zažívá nepříznivé období. Její prodeje v domovské Kalifornii, která patří k jejím nejdůležitějším trhům v USA, se v lednu meziročně propadly o 31 %. V Evropě je situace...
The post Tesla čelí vážným potížím na všech klíčových trzích first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.
Praha, 3. dubna 2025 – Skupina Direct dál rozšiřuje svůj manažerský tým. Po nedávném jmenování Jiřího Švejcara CEO fintechové firmy Fidoo přebírá nyní vedení společnosti Direct auto zkušený manažer David...
The post Direct posiluje vedení. Do čela Direct auto nastupuje David Hofman first appeared on Objevit.cz: IT magazín, zprávy a novinky ze světa IT.