Po 16letech jsem zahodil všechen kod webu a napsal celý kod znovu. Vypadá to tu +- stejně, ale pokud narazíte na něco co vám vadí tak mi o tom napište: martin@vorel.eu nebo se mi ozvěte na twitteru Začal jsem dělat change log.

Kurzy ze dne: 17.04.2025 || EUR 25,010 || JPY 15,447 || USD 22,024 ||
sobota 19.dubna 2025, Týden: 16, Den roce: 109,  dnes má svátek Rostislav, zítra má svátek Marcela
19.dubna 2025, Týden: 16, Den roce: 109,  dnes má svátek Rostislav
DetailCacheKey:d-939040 slovo: 939040
Venezuelané se v lednu stali nejčastějšími žadateli o azyl v EU

<p>Venezuelané se v lednu stali největší skupinou žadatelů o azyl v Evropské unii. Ve své zprávě to uvedl statistický úřad Eurostat.</p> <p>The post <a href="https://euractiv.cz/section/evropska-unie-a-svet/news/venezuelane-se-v-lednu-stali-nejcastejsimi-zadateli-o-azyl-v-eu/">Venezuelané se v lednu stali nejčastějšími žadateli o azyl v EU</a> appeared first on <a href="https://euractiv.cz/">EURACTIV.cz</a>.</p>

---=1=---

Čas načtení: 2025-04-17 11:35:05

Venezuelané se v lednu stali nejčastějšími žadateli o azyl v EU

Venezuelané se v lednu stali největší skupinou žadatelů o azyl v Evropské unii. Ve své zprávě to uvedl statistický úřad Eurostat. The post Venezuelané se v lednu stali nejčastějšími žadateli o azyl v EU appeared first on EURACTIV.cz.

\n
---===---

Čas načtení: 2025-01-30 06:00:00

Bezpečnost léčby konopím u dětí

Kanabinoidy se ve stále větším počtu zemí a ve stále větší míře používají i k léčbě dětí, ale důkazů o bezpečnosti v tomto kontextu je zatím velice málo. Na to se zaměřil tým kanadských výzkumníků, který vypracoval metaanalýzu s cílem identifikovat celkové a závažné nežádoucí účinky kanabinoidní léčby u dětí a dospívajících. Sekundárními výsledky byl výskyt specifických závažných nežádoucích účinků na základě postižení orgánových systémů. Výsledky rešeršní práce otiskl časopis JAMA Pediatrics. Nejčastějšími indikacemi pro konopnou léčbu byly epilepsie (39,1 %) a nevolnost a zvracení vyvolané chemoterapií (30,4 %). Do metaanalýzy bylo zahrnuto 23 studií s 3 612 účastníky. Nejčastějšími indikacemi pro konopnou léčbu byly epilepsie (39,1 %) a nevolnost a zvracení vyvolané chemoterapií (30,4 %). Nežádoucí účinky související s kanabinoidy byly průjem, zvýšené sérové hladiny enzymů aspartátaminotransferázy (AST) a alaninaminotransferázy (ALT) a ospalost. Podle slov autorů je k vyvození směrodatných závěrů zapotřebí dlouhodobých studií bezpečnosti, včetně prací zkoumajících lékové interakce související s kanabinoidy. The post Bezpečnost léčby konopím u dětí appeared first on Magazín Konopí.

Čas načtení: 2025-04-17 11:35:05

Venezuelané se v lednu stali nejčastějšími žadateli o azyl v EU

Venezuelané se v lednu stali největší skupinou žadatelů o azyl v Evropské unii. Ve své zprávě to uvedl statistický úřad Eurostat. The post Venezuelané se v lednu stali nejčastějšími žadateli o azyl v EU appeared first on EURACTIV.cz.

Čas načtení: 2021-05-20 13:18:58

Martin Kožíšek: Osobní údaje jsou v dnešní době nejcennější komoditou na světě

Do nejnovější epizody podcastu Nejen o reklamě si moderátor Martin Jandora tentokrát pozval bývalého Seznamáka Martina Kožíška. Ten se už 15 let věnuje internetové bezpečnosti. Proto vás asi nepřekvapí, že se jejich rozhovor točil právě kolem témat jako je bezpečnost na sociálních sítích nebo využívání osobních dat. Martin v současné době pracuje ve sdružení CZ.NIC, kde má na starosti koordinaci projektu o bezpečnosti na internetu v České republice. Předtím pracoval v Seznamu a podílel se například na vývoji služby Lidé.cz a Spolužáci.cz. Moderátora Martina na úvod zajímalo, jestli se Češi umí na internetu chovat bezpečně. „Češi se v kyberprostoru umí chovat, ale internet i jeho hrozby se neustále vyvíjí, proto je potřeba nejen mít dlouhé heslo, ale také být připravený na novou formu útoku.“ Dalším nebezpečím na internetu představují podvodné e-maily lákající z uživatelů osobní údaje nebo dokonce finanční příspěvky. Existují scénáře podvodů, které se pravidelně objevují? „Ano, opakují se, ale také se vyvíjí. Dnes už spamy nejsou psané lámanou češtinou, překvapí dobrým psaným projevem i s oslovením. Nejčastějšími podvody jsou žádosti o finanční zálohy předem.“ Martina také zajímalo, zda takové podvody připravuje vlastně člověk nebo umělá inteligence? „Stojí za ním určitě robotická činnost, ale tu vede nějaký člověk, který se ze svých chyb umí poučit a příště připravit ještě propracovanější podvod.“ Martin Kožíšek se mimo jiné věnuje také projektu o mediální gramotnosti, který učí nejen děti, ale i seniory, jak si ověřovat zdroje a rozlišit pravdu a lež na internetu. „O tento projekt je ve školách velký zájem, ale stále se najdou takové, které naši přednášku odmítnou se slovy, že nechtějí žádnou propagandu.“ A co dalšího uslyšíte: Kdo nebo co je digitální mrtvá mámaNebezpečí sociálních bublin na sociálních sítíchVyužívání/zneužívání osobních datČím je například Tik Tok pro mladší uživatele nebezpečnýJaká podle Martina bude situace na internetu za pár let

Čas načtení: 2012-02-06 00:00:00

Atypické povlaky na polštáře

Pod pojmem atypické povlaky na polštáře si každý z nás vybaví úplně něco jiného. Pro někoho může být atypickým provedením materiál, pro jiného rozměr, pro dalšího vzhled. Atypické provedení rozměrové Nejčastějšími atypickými výkyvy jsou bezesporu výkyvy rozměrové, a to především u ložního povlečen ...

Čas načtení: 2011-02-03 00:00:00

Blažek kolekce zima 2011 - Nový a drsnější vzhled

Pokud bychom měli shrnout dojem z módních přehlídek prezentujících pánskou módu na zimu 2011, asi nejčastějšími spojovacími prvky jednotlivých kolekcí byly propracovanost, designová strohost a ležérní elegance. Využívají se objemnější materiály se strukturovaným povrchem, jež výrazně podtrhují mužný ...

Čas načtení: 1999-11-30 00:00:00

Kemeru hrozí uzavření desítek hotelů

Kontroly úřadů odhalily ve vyhlášeném turistickém letovisku Kemer závažné nedostatky. Celkem může být uzavřeno až 77 hotelů, které se dostaly do potíží s předpisy. Nejčastějšími příčinami jsou problémy se zaměstnáváním na černo a vážná porušení stavební.. více »

Čas načtení: 2024-02-07 23:30:58

Alergie na vonné svíčky

Alergie na vonné svíčky není nic výjimečného, u mnoha lidí vyvolává pálení vonných svíček různé alergické reakce. Vůně, které jsou přítomny ve většině svíček jsou přitom těmi nejčastějšími viníky. Nutno říct, že do vonných svíček se používá více než 5000 různých vůní a jejich kombinací. Vadit vám přitom může jen jedna.  Problematika alergie na vonné […] Článek Alergie na vonné svíčky se nejdříve objevil na Uzdravím.cz - magazín o zdraví, medicíně a farmacii.

Čas načtení: 2021-05-15 08:56:40

Bylinkami proti bylinkám: porazte alergii přírodní cestou

Na jaře všechno kvete a roste. Pyl květin, stromů a trav dráždí sliznice každého, tělo některých lidí se ale zvládá "poprat" s tímto náporem lépe než jiných. Stále více lidí trpí na jarní alergickou reakci, která způsobuje nepříjemné potíže během celého dne i noci - kýchání, smrkání a pálení očí jsou těmi nejčastějšími. Alergii můžete porazit - nebo alespoň ztlumit - i pomocí bylinek nebo stravy.

Čas načtení: 2020-03-16 17:00:00

Jak účinně podpořit léčbu cukrovky?

Diabetes mellitus, laicky cukrovka, je zatím nevyléčitelné chronické onemocnění. Avšak i s cukrovkou lze žít plnohodnotný aktivní život. Léčbu cukrovky a s ní souvisejících zdravotních obtíží lze výrazně podpořit mnoha různými způsoby. Jak poznám, že mám cukrovku? Nejčastějšími příznaky počínající ...

Čas načtení: 2016-09-02 00:00:00

Sirup proti kašli

Nachlazení, bolest v krku a kašel bývají nejčastějšími nemocemi během chladných dnů. Jelikož se blíží podzim, měli bychom si opatřit do domácnosti první záchranu. Lék, po kterém sáhnout, kdykoliv se nám neudělá dobře a dostaneme kašel. Prochlazení Bolesti v krku a kašel mohou být způsobeny širokou ...

Čas načtení: 2014-02-16 12:00:00

4 mýty o chřipce a nachlazení

Chřipka a nachlazení jsou nejčastějšími chorobami, které mohou člověka postihnout a v tomto chladném a sychravém počasí se veškerých virům a bakteriím daří nejlépe. Někdo se s chřipkou potýká, vlivem špatné imunity, neustále, jiného zasáhne sotva jednou do roka. Každý jsme jiný, co však máme společn ...

Čas načtení: 2018-08-29 22:00:00

Jak platit kartou

Za služby a zboží nejrůznějšího typu můžete v dnešní době platit dvěma nejčastějšími způsoby. Je to hotovost a platební karta. V jejím případě pak hraje roli to, zda disponujete debetní kartou ke svému bankovnímu účtu nebo využíváte kreditní kartu. Její používání je vlastně takovým druhem půjčky, k ...

Čas načtení: 2011-01-07 00:00:00

Důchody – starobní a invalidní důchod

V našich končinách známě 4 druhy důchodů, přičemž těmi nejčastějšími jsou důchod starobní a invalidní. U starobního pak rozeznáváme ještě řádný starobní důchod a předčasný starobní důchod. Starobní důchod Zákon o důchodovém pojištění stanovuje podmínky, za kterých je možno „odejít“ do důchodu. Obč ...

Čas načtení: 2012-04-17 00:00:00

Rýma a kašel u kojenců

Rýma a kašel jsou nejčastějšími projevy onemocnění dýchacích cest. Stejné u dětí všech věkových kategorií i u dospělých. Jen u novorozenců jsou poměrně vzácné, u nich se obtížnější dýchání nosem objeví spíše po ublinknutí a podráždění nosní sliznice zvratky. Rýma miminko pořádně potrápí Pro malé m ...

Čas načtení: 2011-11-19 00:00:00

Příznaky těhotenství – jak poznám, že jsem těhotná?

Zdá se vám, že jste těhotná a nejste si jistá? Chcete vědět, jak se poznají první známky těhotenství? Chcete vědět, zdali jste těhotná ještě před tím, než má přijít menstruace nebo vyjde pozitivní těhotenský test? Následující řádky vás seznámí s nejčastějšími příznaky těhotenství, které těhulky míva ...

Čas načtení: 2021-01-01 18:00:55

Gurmet je labužník, gurmán je žrout (z archivu LtN)

Úvahy o jídle patří podle obecného názoru do oblasti pokleslých filozofií. Tento vžitý omyl je však nutno znovu a znovu vyvracet. Argumentů je bezpočet. Vždyť už starověká „sympozia“ a potom papežské renesanční slavnosti jsou dvěma typickými příklady tradičních událostí, kdy se u jídla a pití moudře diskutovalo – o jídle a pití. Řecký filozof Epikuros ze Samu prohlásil v roce 306 před naším letopočtem, že nejvyšší hodnotou, kterou může člověk získat, je pocit slasti. A slast definoval jako okamžik, kdy tělo necítí žádnou bolest a duše žádný neklid. Později se začali stoupenci této myšlenky nazývat epikurejci nebo hédonisty. Dnes bychom je nejspíš nazvali labužníky nebo gurmety. Prosím, jen ne gurmány, to je něco úplně jiného! Gurmet je labužník, kdežto gurmán je žrout. Nejčastějšími diskutéry na kulinářské téma jsou určitě Italové. Vždyť také je u nich o čem mluvit, dějiny italské kuchyně začínají už před více než 2500 lety, kdy kuchaři na jihu dnešní Itálie (pocházející ovšem nejčastěji z Řecka) provozovali první „haute cuisine“ (vysoké vaření) na evropském území. Sicilští Arabové pak do této kultury přinesli cukr a pomeranče, rýži, artyčoky a lilek. Rizoto v dóžecích Benátkách bylo jedním z prvních kroků ke zrodu zdravé středomořské stravy, které se říká Cucina Povera a v níž hraje důležitou roli čerstvá zelenina. Když se pak v Itálii objevily špagety, byl směr této cesty jasný. A zde už máme první velký námět k diskusím: těstoviny. Vymysleli je opravdu Italové? Nebo Číňané? Nebo kdo vlastně? Nejčastěji je v souvislosti s těstovinami zmiňován Marco Polo, který strávil 17 let v Číně na dvoře chána Kublaje a prý odtamtud přivezl v roce 1294 těstoviny do Benátek. Podle některých historiků se však první zmínky o těstovinách objevují už dávno před Marco Polem – a nepocházejí dokonce ani z Číny! Zákon z Janova, vydaný roku 1279, nařizuje, aby každý voják dostal při vstupu do služby koš plný nudlí. Už ze 3. století před naším letopočtem pochází záznam v talmudu o rabínově ženě, která připravila hallal (tedy košer), proužky těsta vařeného ve vodě. Šlo o pokrm, který byl obětován bohům a kuchařka se ptala rabína, jestli je takové spojení možné, nebo zda má raději těsto upéct. Je tedy zřejmé, že těstoviny (neboť co jiného je vařené těsto?) znali už tehdy lidé z židovsko-arabské hybridní kultury Středního východu. Tam někde bychom měli hledat primární původ středomořských těstovin. Mladší zmínka o vařeném těstu pochází z Egypta, z 1. století př. n. l. – zastánci „čínské“ teorie sice tvrdí, že v Číně se těsto vařilo už 3000 let před naším letopočtem, avšak nemělo tvar nudlí, nýbrž knedlíčků nebo plátků. Z 11. století pak existuje dopis muslima Al-I drisiho, který popisuje pokrm hodně podobný nudlím. Ochutnal ho na Sicílii. Jisté ovšem je, že těstoviny, jak je známe dnes, jsou zaznamenány už ve 13. století také v Palestině, kde se jim říkalo „itriyya“. Řekové pak vařili nudle „kritharakia“. Možná bude pro mnohé čtenáře překvapením, že slovo „makaroni“ má jednoznačně řecký původ! Byly to už tenkrát nudlové trubičky, jaké se dnes vyrábějí na celém světě, většinou pod italskými názvy maccheroni, penne, tubetti, tortiglioni, ditali, rigatoni, sedani, cannelloni atd. Italská literatura je ostatně propletená údaji o jídle. Neapolský filozof Giambattista Vico (1668–1774) napsal, že dobré spaghetti jsou mistrovským uměleckým dílem! Bo­ccaccio píše v Dekameronu (1353) o nudlích vařených v mandlovém kozím mléce a podávaných se šafránem a cukrem. Sladké makarony prý miloval císař Bedřich II. Spisovatelka a novinářka Matilde Serao v románu Ventre di Napoli (Břicho Neapole) v roce 1884 napsala: „Jakmile má pár halířů, kupuje si každý Neapolitán talíř vařených makaronů politých rajčatovou omáčkou a posype si je strouhaným pikantním sýrem z Crotone. Tohle dostanete v každé neapolské uličce, na každém kroku jsou taverny, kde na sporáku stojí hrnec s rajčatovou omáčkou a makarony jsou uvařeny za chvilku.“ Recept na tuto rajčatovou omáčku poprvé zveřejnil v roce 1797 Francesco Leonardi, císařovnin kuchař. Ippolito Cavalcanti doporučuje v roce 1835 nudle s rajčaty a olivovým olejem jako nejrychlejší občerstvení. Neapolský novinář Giuseppe Marotta přirovnal v roce 1947 pojídání špaget k sání mateřského prsu. Těstoviny jsou prostě Piatto Unico, hlavní italské jídlo. Byly dokonce inspirací pro mnoho umělců. Například sicilský recept Norma (špagety s lilkem a bazalkou) oslavil svou skladbou operní skladatel Vincenzo Bellini. Pikantní je příběh neapolského receptu „alla puttanesca“, což doslova přeloženo znamená „po kurevsku“. Toto jídlo s ančovičkami a černými olivami miluje (a skvěle vaří) slavná místní rodačka Sophia Lorenová. V její knize se však tato lahůdka jmenuje „alla Sophia“. Není divu, že si město Neapol začalo dávat pod svůj název hrdé označení „citta di pasta“ (město těstovin). Čtenáři na celém světě znají od roku 1995 román Francesca e Nunziata, který napsala Maria Orsini Natale a který pojednává o neapolské nudlové dynastii. Podle románu natočila režisérka Lina Wertmüller film, v němž hlavní roli svěřila „nejkrásnější kuchařce všech dob“, již zmiňované Sophii Lorenová. V tomto směru jsme my Češi přece jen zatím trochu pozadu. Ale i na území dnešních Čech a Moravy se o jídle a pití psalo už v dávné historii. Tak třeba kronikář Kosmas má ve své kronice několik velice zajímavých zmínek – například o pražském knězi Šebířovi, který se prý stal biskupem především proto, že knížete Oldřicha pohostil vlastnoručně upečeným a skvěle chutnajícím kančím ocáskem. Jan Neruda dokonce napsal dvě básně, jejichž obsahem jsou zveršované recepty: skopové na majoránce a husí krev na cibulce. A napsal také tuto pozoruhodnou báseň:   Spisovatel, jak všichni lidé vědí, sám málo čte a v hospodě jen sedí. Toť stará litanije! Vždyť přece vidíš na kuchaři, že málo jí, kdo jídla vaří, však skoro pořád pije.   Spaghetti alla Sophia 4 porce: 800 g špaget, 30 g pini­ových semínek, 4 ančovičky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 10 černých oliv, 2 lžičky kaparů, 0,6 dl olivového oleje, hrst čerstvé hladké petrželové natě, pepř, sůl Ančovičky vyjměte z konzervy, omyjte pod tekoucí vodou, zbavte páteře a ploutví, nakrájejte na kostičky. Piniová jadérka rozmačkejte v hmoždíři, přidejte nakrájené ančovičky a rozmačkejte je na kaši spolu s česnekem a kapary. Cibuli nakrájejte na jemno, olivy vypeckujte a rovněž nakrájejte na jemno. Potom přidejte do omáčky a rozmačkejte na kaši. Petrželovou nať (výhradně z hladké petržele, ne kudrnky!) nakrájejte na jemno a rozmačkejte na kaši, přidejte k omáčce a rozřeďte olejem (musí být za studena lisovaný neboli extra vergine). Podle potřeby osolte a opepřete. Těstoviny uvařte al dente (ani málo, ani moc) a ještě horké je zamíchejte do omáčky.   Skopové na majoránce podle Nerudy 4 porce: 600 g skopového masa, 600 g brambor, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 rajče, 50 g hovězího loje, 1 dl mléka, 1 lžíce mouky, 1 chlebová kůrka, 2 lžíce majoránky, čerstvá hladká petržel, pepř, sůl Skopové maso (nejvhodnější je přední zvané „vysoký ocásek“ nebo „šrútka“) nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a také nakrájejte na kostičky, vařte je zvlášť. Cibuli jemně nakrájejte, česnek rozmačkejte. Lůj nakrájejte a na pekáči ho nechte škvařit. Po chvilce přidejte cibuli, maso a česnek. Posypte majoránkou, osolte, opepřete, nakonec přidejte rozmačkané rajče. Zalijte troškou horké vody z brambor a duste do změknutí. Vypečený lůj seberte, usmažte na něm jíšku z mouky, zalijte ji studeným mlékem, zahustěte jemně nakrájenou chlebovou kůrkou, povařte a přilijte k masu. Přidejte brambory a podle potřeby i vodu, v níž se vařily – tak, aby výsledná šťáva nebyla ani hustá, ani řídká. Nakonec ještě vše dobře povařte za stálého míchání.   Text původně vyšel v Literárních novinách 2/2012. {loadmodule mod_tags_similar,Související}

Čas načtení: 2020-05-17 18:58:32

Virtuální livestream Divadla X10 se bude věnovat nezávislým médiím

Divadlo X10 uvádí další ze série kurátorovaných večerů zaměřených na propojení a vzájemnou komunikaci mezi obory a žánry. Virtuální livestream s názvem Y: DesigingWorlds se zaměří na téma nezávislých tištěných medií, tzv. zinů, a proběhne 18. května na sociálních kanálech Divadla X10. Slovo zine pochází z anglického fanmagazine. Šlo tedy v původním slova smyslu o fanouškovské časopisy, ale slovem zine se nazývá v podstatě jakýkoliv útvar potištěného či pokresleného papíru, sešitý nebo slepený dohromady, v nákladu od jednoho kusu výš. Obsahové zaměření zinů může být od politických, feministických či sexuálně menšinových plátků, přes fanouškovské časopisy týkající se hudebních žánrů, sci-fi, počítačových her, až po ziny věnované ilustraci, fotografii či literatuře. „Ziny nás zajímají především ve své materiální podstatě. Tyto ‘časopisy’ či ‘publikace’ vnímáme jako umělecké artefakty, které nejsou důležité jenom svým obsahem, ale i způsobem zpracování. Nejrůznější formy papírů, tisků, kreseb, výstřižků, se svou specifickou vůní a různými atypickými rozměry jsou pro nás vedle textu svébytným vyjadřovacím prostředkem. Ziny tedy se svými příznivci komunikují nejen prostřednictvím textu, ale i fyzické praxe, jako je listování – dotýkání se,“ přibližují záměr události kurátoři Anna Chrtková a Petr Dlouhý.   Původně měla celá akce proběhnout v prostoru Divadla X10, nová situace ale donutila organizátory celý koncept přenést do virtuálního prostoru. Nicméně i formát online vysílání umožňuje propojit prostor prázdného divadla s intimními prostory obýváků, ložnic či ateliérů, ve kterých ziny vznikají a které jsou i nejčastějšími prostředími, v nichž se ziny čtou či prohlížejí. V důsledku pandemie, kdy je naše každodennost ohraničena stěnami domovů, je sociální a kulturní život formován obrazovkami a displeji, zine jako artefakt může být možností, jak nahlédnout do jiných než digitálních světů, a prohloubit tak vzájemnou spolupřítomnost, blízkost a různé úrovně doteku. Y: DesigningWorlds představí celkem šest tvůrců, tvůrkyň a kolektivů, které nabízejí různé estetické možnosti tištěných médií stejně jako ucelený vhled do témat feminismu, ekologie, sexuality či post-digitální praxe. Více na webových stránkách, Instagramu či Facebooku. {loadmodule mod_tags_similar,Související}

Čas načtení: 2024-02-19 12:00:00

Vladimír Mertlík: „České osobnosti“ se mýlí, Izrael byl napaden jako Ukrajina a má stejné právo se bránit

Počátkem února způsobil bouři ve sklenici české vody otevřený dopis české vládě, prezidentovi a zahraničním výborům Poslanecké sněmovny a Senátu. Nejčastějšími titulky v médiích byly formulace: „Výzva ke změně postoje vlády ke krizi na Blízkém východě, ev. Osobnosti kritizují vládu za bezvýhradnou podporu současné izraelské vlády“. Perexy uváděly, že signatáři jsou „výrazné české osobnosti, angažující se v oblasti lidských práv“, ev. „téměř 80 významných osobností z kulturních, duchovních i akademických kruhů“.

Čas načtení:

Na co si musí dát zaměstnavatel zejména pozor v době permanentních změn pracovněprávních předpisů?

[skoleni-kurzy.eu] Akreditace: MV - AK - PV-512 - 2022, Zákoník práce - aktuality a praxe Cíl semináře Cílem semináře vedeného vysokoškolským pedagogem a zkušeným advokátem se specializací na pracovní právo je seznámit posluchače s nejčastějšími pochybeními, kterých se v praxi dopouští zaměstnavatelé, a to i s důrazem na nové hrozby vyplývající z neustále měněných pracovněprávních předpisů. Účinná sebeobrana zaměstnavatele, která je založena na poznání rizik, může předejít sankcím či sporům nebo vést ke zmírněn ...Aliaves Co., a.s.

Čas načtení: 2024-02-20 18:15:00

Češi řekli, proč neinvestují. Na prvním místě je strach

Strach z podvodu a ze ztráty peněz jsou nejčastějšími důvody, proč Češi neinvestují. Až za nimi je nedostatek peněz. Ukázal to průzkum agentury Perfect Crowd na reprezentativním vzorku 1072 dospělých uživatelů internetu, který si objednala Asociace pro kapitálový trh ČR.