Po 16letech jsem zahodil všechen kod webu a napsal celý kod znovu. Vypadá to tu +- stejně, ale pokud narazíte na něco co vám vadí tak mi o tom napište: martin@vorel.eu nebo se mi ozvěte na twitteru Začal jsem dělat change log.

Kurzy ze dne: 17.04.2025 || EUR 25,010 || JPY 15,447 || USD 22,024 ||
sobota 19.dubna 2025, Týden: 16, Den roce: 109,  dnes má svátek Rostislav, zítra má svátek Marcela
19.dubna 2025, Týden: 16, Den roce: 109,  dnes má svátek Rostislav
DetailCacheKey:d-919285 slovo: 919285
Duben v zahradě: Sázejte zeleninu, pečujte o stromy a proberte trvalky

<a class="mh-excerpt-more" href="https://www.nazeleno.cz/duben-na-zahrade/" title="Duben v zahradě: Sázejte zeleninu, pečujte o stromy a proberte trvalky"></a>

---=1=---

Čas načtení: 2024-07-31 12:55:14

Jak připravit dokonalý burger

Jak připravit dokonalý burger redakce St, 07/31/2024 - 12:55 Hovězí Klíčová slova: plynový gril s regulovatelnými hořáky typ grilu rajče gril maso elektrický mlýnek na maso cibule Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Hamburger na grilu neboli burger je velmi populární a chutný pokrm, který milují lidé po celém světě. Jeho původ je ale jakýmsi otazníkem – častá je teorie, že burger pochází z Ameriky, kde se objevil na počátku 20. století, její odpůrci jsou však přesvědčeni, že hamburger pochází z německého Hamburku, kde lidé konzumovali opečené maso na chlebu už v polovině 18. století (z této doby pochází první recept na proslulou „hamburskou klobásu“). Ať už ale vznikl kdekoliv, dnes má tento ikonický pokrm řadu variant a i doma si můžete snadno připravit burger pro dokonalý gastronomický požitek. Zásadní je vědět, jaké maso na burgery použít V obchodech sice můžete koupit různé polotovary předpřipravených burgerů, ale vězte, že ten pravý kulinářský požitek na vás čeká, když si připravíte maso na burger doma. I když už se dnes setkáváme i s kuřecími variantami, ten pravý je hovězí burger. Aby byl burger plný šťávy a měl harmonickou chuť, je vhodné volit hovězí maso obsahující cca 20 % tuku. Pořídit můžete buď přední hovězí, nebo smíchat 50 % hovězího krku, 25 % hrudí a 25 % nízkého žebra. Na kvalitě masa byste rozhodně neměli šetřit, protože se projeví i na výsledné chuti burgeru (nepoužívejte proto mražené, ani dlouho uskladněné maso). Jak namíchat maso na burger: Na jeden burger budete potřebovat min. 200 g syrového masa. Maso před zpracováním očistěte od blan, prorostlé kusy ale nezbavujte tuku. Očištěné maso nakrájejte na menší kousky, které se vám pohodlně vejdou do mlýnku na maso, a poté umelte nahrubo – maso by mělo mít hrubší strukturu a tvořit jakési kousky. Pro mletí můžete zvolit jak klasický ruční, tak elektrický mlýnek na maso. Pamatujte, že…… lépe se mele maso dobře chlazené, tedy těsně po vyndání z lednice – zabráníte tak oddělování tuku při mletí. Na burgery melte maso vždy až před jejich přípravou. Jak ochutit maso na burger: Dobrou zprávou je, že maso není třeba nijak ochucovat – stačí jej jemně osolit a opepřit těsně před umístěním na gril. Dle svých preferencí ale můžete přidat např. nadrobno nakrájenou cibulku či různé bylinky a koření. Jak udělat placku: Pro snazší zpracování masa je vhodné navlhčit si ruce vodou a poté vytvarovat z masa kuličku o hmotnosti cca 200 g. Tu následně v dlaních stlačte tak, abyste vytvořili placku silnou cca 2 cm a o průměru o něco větším, než je samotná bulka. Nechcete-li, aby se maso při grilování „vyboulilo“ a bylo nerovnoměrně silné, udělejte před umístěním na gril prstem malý důlek ve středu připravené placičky. Při grilování buďte obzvlášť obezřetní To, jak dlouho grilovat burger, není jednoznačné, jelikož záleží na tom, jaký typ grilu používáte a jaký má výkon, jakož i na typu a zralosti masa (může se jednat o 2–8 min. na každou stranu). Vhodné je použít plynový gril s regulovatelnými hořáky, díky kterým se vám maso nepřipálí. Obecně pak platí, že byste maso měli po položení na gril nechat propéct do poloviny bez otáčení, a teprve pak ho otočit a nechat dopéct druhou polovinu – burger byste neměli otáčet více než jednou, abyste zabránili ztrátě chuti v důsledku ztráty šťávy. Dokonalé propečení burgeru je medium – správně připravený hovězí burger poznáte podle toho, že má střed i okraje na pohmat téměř shodně tuhé, maso má narůžovělou barvu a je šťavnaté. Pozor! Propečenost masa nikdy nezkoušejte pícháním vidličkou do masa – přišli byste o šťávu, a tím i o lahodnou chuť. Výběr bulky na burger hraje prim O výsledné chuti burgeru rozhoduje i bulka – používat byste měli hutnější hamburgerové housky z máslového těsta. Důležité je rozpůlenou housku před přípravou burgeru lehce opéct na vnitřních stranách, aby se zpevnila, křupala a byla odolnější vůči rozmočení. Nejlepší burger poskládejte dle vaší chuti Do správného burgeru byste měli na spodek bulky nanést dip (případně hořčici), na něj položit list omytého a osušeného salátu, na který dáte kolečko rajčete. Teprve pak umístíte ugrilované maso, následuje na plátky nakrájená kyselá okurka a případně tenké plátky červené cibule. Horní část bulky promažte dipem, položte ji na připravený burger a propíchněte špejlí či párátkem – burger tak bude lépe držet pohromadě. Ingredience, které do housky přidáte, můžete volit dle své chuti – přidat můžete klidně i grilovaný plátek slaniny či plátek chedaru. Recept na domácí burger, který si připravíte na zahradě i balkoně Na závěr vám ještě přinášíme jeden recept na skvělý burger se zeleninou, na kterém si při vaší grilovačce na zahradě či balkoně pochutná celá rodina. Budete potřebovat: 500 g mletého masa; koření na hamburgery (dle chuti); housky na hamburgery; rajče; salátovou okurku; listy salátu; cibuli; tatarskou omáčku; kečup. Postup přípravy: Namleté maso smíchejte s kořením, připravte si placičky a ugrilujte. Rozpůlené housky lehce ogrilujte z vnitřní strany nebo rozpečte v troubě, poté jednu půlku potřete kečupem a druhou tatarkou. Naskládejte zeleninu a maso a můžete podávat. Dobrou chuť! Zdroj: Nejrecept.cz Přidat komentář obrázek hamburger: Nejrecept.cz obrázek mleté maso: Gorenje.cz Poklidný letní večer na zahradě či balkoně, rozžhavený gril a na něm domácí burger vonící tak, že se vám sbíhají sliny už při přípravě... Aby byl však výsledek grilování dokonalý, je třeba znát nejen recept, ale také vědět, jak připravit maso na burger, jak jej namlít, namíchat a okořenit. Důležitý je také výběr bulky, jakož i další pochutiny, kterými burger dochutíte. Pojďme se proto podívat, jak udělat burger na grilu i v domácích podmínkách tak, že budete mít boule za ušima.

\n

Čas načtení: 2025-03-28 07:00:01

Chystání zahrady na novou sezonu je tady. Zahradník doporučuje jak na to

Ačkoli někde čerstvě napadl sníh, tak je jaro tady. Zahrada se pomalinku probouzí a my jí můžeme pomoci. Vybrané plodiny lze už teď zasévat už nyní pod textilii, do pařenišť či skleníků, které je ochrání před nočními mrazíky. Zahrada ve venkovském stylu? Zasaďte do skalek rozrazil Číst více „Aktuálně můžete vysévat třeba rukolu, ředkvičky, mrkev a další kořenovou zeleninu přímo na stanoviště. Do záhonu pod textilií je pak možné zasadit rané brambory, cibuli a česnek,“ popisuje zahradník Tomáš Stárek s tím, že by, zejména, cibuloviny, doporučoval minimálně na 24 hodin ponořit do Sulky, která je ochrání proti parazitům a plísním, ale také dodá potřebné živiny. Kontrola dřevin Kromě toho je také nejvyšší zkontrolovat keře a stromy. „Zatím bych neřešil citlivé peckoviny, ty není dobré prořezávat při mrazecha nesvěčí jim ani noční prazíky. Pokud však už na zahradě neleží sníh, který by bránil v prořezu, tak bych se podíval na jabloně a hrušně. Nyní je správná doba prořezat všechny větve, která rostou takzvaně dovnitř, tedy do koruny,“ připomíná zahradník. Podobně je nyní možná kontrola rybízu. U kultivarů na kmínku necháváme jen pět nejsilnějších větví, ostatní je potřeba odstranit. V případě keřů kontrolujeme, zda neproschly. Rybíz nasazuje pupeny brzy a tak snadno poznáme suché větvičky, které můžeme rovnou ostříhat. To samé si zopakujeme u angreštu a v případě, že nemrzne, také u vinné révy. „Dále si můžeme začít předpěstovávat zeleninu i květiny. Nyní je vhodný čas pro domácí výsev jahod, květáku a další brukvovité zeleniny, nebo melounů. Z květin to pak jsou hledíky, luštěnice, sporýš, šalvěj či popínavec vylec,“ zmiňuje Stárek. Hnojit, hnojit, hnojit V březnu bychom se měli také postarat o pařeniště, fóliovníky a skleníky. U nich je potřeba prohnojit záhony kompostem. Pokud jste půdu na stanovištích neprohnojili na podzim, tak je ten správný čas právě nyní. Aplikujte koňský, či kravský hnůj, pokud jej nemáte, tak dobře poslouží zemina z kompostu, nebo hnůj granulovaný dostupný v hobby marketech. Škůdci Zároveń je ideální doba pro úvahu nad zahradními škůdci. Kromě pravidelné precizní údžby zahrady pomáhá také pravidelná rotace plodin, nebo výsadba aromatických bylin jako je rozmarýn, tymián nebo bazalka. Jejich silné vůně totiž odrazují škůdce a mají také antimikrobiální vlastnosti, což pomáhá chránit rostliny před nemocemi.  

\n

Čas načtení: 2020-06-13 07:45:00

All-inclusive hotel u vás na záhrade?

Aj u vás na záhrade môže počas jedného popoludnia vyrásť all-inclusive hotel. Neveríte? Samozrejme tým nemyslíme, aby ste svoju záhradu prenajímali turistom. Najnovšie trendy velia návrat k prírode, a k ohľaduplnosti k jej obyvateľom. Rovnako tak, ako keď nenakupujete pečivo a zeleninu do plastových ...

\n

Čas načtení: 2024-04-09 08:05:00

Duben na zahradě

V dubnu můžete na zahradě dohánět práce, které jste v březnu nestihli. Lze stále vysévat zeleninu i pečovat o trávník, stejně jako se pustit do celé řady dalších věcí. Podívejte se na soupis činností, co byste si měli dát na tento měsíc do svého zahranického úkolníčku! Duben si na zahradě můžete náležitě užít. Základní práce, […]

\n

Čas načtení: 2024-09-26 09:00:00

Vstupte do podzimní sezony s novými zahradními pomocníky

Zlín 26. září 2024 (PROTEXT) - Podzim už je za dveřmi a spolu s ním přichází i potřeba postarat se o údržbu zahrad a okolí domovů. S tím vám pomohou praktičtí moderní zahradní pomocníci, kteří usnadňují péči o zahradu i přípravu domácích produktů. Jejich rostoucí popularitu mezi zákazníky potvrzuje i maloobchodní prodejce elektra DATART. Úspěch slaví třeba moderní sekačky na trávu, jejichž prodeje již během jarní sezóny, tedy v prvním čtvrtletí, vzrostly meziročně na téměř dvojnásobek.Zahradničení u nás bylo vždy velmi oblíbenou formou relaxace. V posledních letech se však k tomuto koníčku, který nejenže pomáhá kultivovat bezprostřední okolí našich domovů, ale zároveň slouží také k zajištění vlastních čerstvých a kvalitních surovin, vrací stále více lidí. S vlastním ovocem a zeleninou a neustále rostoucím zájmem o udržitelné a organické potraviny proto lidé stále častěji vyhledávají pomocníky, které jim pomohou vypěstované ovoce a zeleninu zpracovat.„Dlouhodobě sledujeme zájem o přístroje, jako jsou sušičky ovoce a hub nebo odšťavňovače. To naznačuje, že se lidé snaží být více soběstační a naplno využívat všechno, co jejich zahrada vyprodukuje. Moderní pomocníci dokáží harmonicky doplnit tradiční práce jak v kuchyni, tak i na zahradě, a přinést do našich domovů ještě více pohody a komfortu,“ říká Petra Psotková, tisková mluvčí DATART.S těžkou prací na zahradě pomohou moderní technologiePéče o zahradu už dávno nemusí být jen fyzickou námahou. S úkony, na které se dříve zahradníci netěšili a spíše se jim vyhýbali, jim dnes pomůže moderní zahradní technika, jako jsou robotické sekačky, AKU nářadí či inteligentní zavlažovací systémy. Jak uvádí Petra Psotková z DATARTu, prvním krokem k úspěšné údržbě zahrady je často právě kvalitní sekačka na trávu, která práci výrazně usnadní.„Spotřebitelé dnes vyhledávají efektivitu a komfort. Proto pozorujeme rychle rostoucí zájem o technologie, jako jsou robotické sekačky nebo AKU nářadí. Od ledna do srpna letošního roku jsme v meziročním srovnání zaznamenali řádově 35% nárůst prodejů těchto sekaček,“ upozorňuje Petra Psotková.Flexibilita bez hranic s univerzálním AKU nářadímJedním z největších trendů posledních let je rozmach akumulátorového nářadí. Čím je tak výjimečné? Tento typ nářadí umožňuje použití jedné baterie napříč všemi možnými zařízeními – od sekaček přes pily až po vrtačky. To ocení nejen zahrádkáři, ale i všichni domácí kutilové. Systém vyměnitelných baterií přináší uživatelům svobodu a jednoduchost při práci. Jak zdůrazňuje Petra Psotková, akumulátorové nářadí bez kabelů je výbornou volbou obzvlášť když pracujete na velkých zahradách nebo v dílnách mimo dosah elektrické sítě. Zdroj: Insighters  

\n

Čas načtení: 2024-11-18 09:08:00

Nejste spokojeni s kvalitou půdy na zahradě? Teď je ideální čas s tím něco udělat

Podzim je to pravé obdobím pro úpravu půdy na zahradě. Během podzimu a zimy se přidané živiny dobře rozloží a do jara jí pomohou vytvořit úrodnou porézní strukturu. Budete mít v příštím roce dobře připravené záhony pro zeleninu, ovoce i květiny. Proto neváhejte a nečekejte na jaro. Letos ještě stihnete zkvalitnit půdu ve své zahradě.

\n

Čas načtení: 2025-04-08 08:00:00

Duben v zahradě: Sázejte zeleninu, pečujte o stromy a proberte trvalky

\n

Čas načtení: 2023-05-20 07:00:00

Záhradka plná byliniek – krása a zdravie v jednom I. diel

Väčšina moderných záhrad je zriadená skôr na pozeranie a relaxáciu. V posledných rokoch sa skôr upúšťalo od pestovania ovocia a zeleniny, málokto má po práci čas sa denne venovať záhrade. Teraz sa tento trend pomaly obracia, mamičky malých detí vysievajú zeleninu, aby mali deti zdravé jedlo. A nie j ...

\n

Čas načtení: 2022-05-14 08:00:00

Aké stromy a kríky na jar prerezať, aby vám aj naďalej zdobili záhradu?

Na jar máme všetci veľa práce na záhrade. Treba zasadiť zeleninu, okrasné kvety, postarať sa o trávnik, pripraviť záhradný nábytok, skontrolovať gril, pripraviť terasu a v neposlednom rade je dôležité niektoré kríky a stromčeky prerezať, aby boli krásne a ovocné stromy nám dobre plodili. To je jed ...

\n

Čas načtení: 2021-07-27 13:59:03

Jana Poncarová: Na psaní mě baví hledání odpovědí na otázky

„Na psaní mě baví celý ten proces, hledání podstaty příběhu, ptaní se, hledání odpovědí na otázky, někdy dost palčivé, rešerše, rozhovory s pamětníky, objevy útržků příběhu… je to dobrodružné,“ přiznává spisovatelka Jana Poncarová, jejíž nová knížka Cyklistka, která vyšla letos, je inspirována osudem cyklistky a baronky Blanky Battaglia, Právě má rozpracovaný příběh o životě Jarmily Horákové, talentované herečky dvacátých let 20. století, a knížka by mohla vyjít koncem příštího roku.   Již v dětství vás bavilo psát krátké příběhy, pohádky, dobrodružné povídky a v jednom rozhovoru jste řekla, že jste si dělala vlastní časopisy, ale většinou to zůstalo jen u prvního čísla. Co vás ještě bavilo a jak jste prožívala období svých dětských let?   Zrovna je léto, a tak se mi občas mihnou před očima vzpomínky na naše dětské výpravy k potoku, který se tehdy zdál větší než dnes, na stavbu voru, který neplaval, na stavbu týpí, kolem něhož jsme si hráli na indiány a kovboje, na ohýnky… Letní prázdniny byly plné fantazie. Myslím, že i proto, že jsme s našimi nikam moc nejezdili, takže jsme si museli vystačit sami se zahradou, loukou a lesem.   Někde jste řekla, že jste chtěla být novinářkou, a tak jste na gymnáziu přispívala do regionálních novin a při studiu politologie a mezinárodních vztahů jste navštěvovala také přednášky žurnalistiky. Proč jste si vybrala právě politologii a mezinárodní vztahy? V době, kdy jsem vybírala školu, to byl nový obor. Na Západočeské univerzitě jsme byli druhý ročník. Zajímala mě politika, historie, sociologie a taky média, žurnalistika. Kromě politologických předmětů jsme se mohli zapsat právě i na sociologii a média. Ta kombinace se mi líbila. A nikdy jsem nelitovala. Měli jsme skvělé kantory, samé mladé lidi, některé s mezinárodní zkušeností. Ráda na to vzpomínám.       Pracovala jste jako analytik pro investiční firmu, psala články o energetice, vedla magazín Nalezeno.cz a tištěný časopis Inteligentní budovy a od roku 2008 působíte jako copywriter. Co vše obnáší vaše práce? Psaní. Ale před tím také prostudování témat, rešerše, zjišťování informací – prostě novinařina. Nejraději ze všeho dělám rozhovory, třeba pro časopis o českém průmyslu. Myslím, že máme být na co hrdí. Když mluvím se šéfy velkých podniků a na nich je znát, že mají rádi svůj obor nebo třeba podnikání vybudovali od píky, je to vždycky inspirující.   V roce 2017 jste jako e-knihu vydala 13 intimních povídek a o rok později debutovala tištěnou knihou Podbrdské ženy, která je inspirována skutečnými událostmi ve vaší rodině. Co vás přivedlo k psaní knížek?    Zrovna nedávno se mě na to ptali na jedné besedě se čtenáři. Nevím. Bylo to takové nepopsatelné pnutí. Touha. Nešlo to jinak. Pořád jsem o tom jen mluvila, představovala si, jaké by to bylo. A pak jsem jednoho dne seděla a psala první kapitolu Podbrdských žen.   V knize Eugenie vyprávíte příběh plzeňské hoteliérky Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. V románu Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky, jste se inspirovala příběhem vaší babičky Miloslavy. Letos vám vyšla knížka Cyklistka, která je inspirována osudem cyklistky a baronky Blanky Battaglia. Podle čeho si vybíráte, o kom budete psát? Co vás baví na psaní?    Nechci, aby to znělo nějak nadneseně, ale ta témata přišla sama. Nebylo to tak, že bych si řekla: co teď asi budu psát. Podbrdské ženy jsem v sobě nosila dlouho. Příběh o Eugenii mi vyprávěl její syn, když jsme se náhodou setkali v Americe. Jiskru příběhu Cyklistky zažehla návštěva zámku v Bratronicích. Na psaní mě potom baví celý ten proces, hledání podstaty příběhu, ptaní se, hledání odpovědí na otázky, někdy dost palčivé, rešerše, rozhovory s pamětníky, objevy útržků příběhu… je to dobrodružné.   Spolu s fotografkou Ditou Pepe jste vydala v roce 2020 literární dokument Děvčata první republiky, která obsahuje osm příběhů a mezi nimi je také plzeňská básnířka Hana Gerzanicová. Je některá ze zpovídaných dam, na kterou ráda vzpomínáte? A jak se vám spolupracovalo s Ditou Pete? S Ditou Pepe se mi pracovalo báječně. Pamatuju si na naše první focení, kdy jsem na ni čekala právě u paní Hany a ona přišla a já jsem věděla, že jsme na stejné vlně. Snad to vnímá podobně. Vzpomínám na všechny dámy. Občas si i voláme.   Někde jste přiznala, že máte rozpracovanou knížku o herečce z 20. let 20. století, která zemřela velice mladá, ale jméno jste neuvedla. Můžete prozradit, o kom bude a kdy se můžeme na knížku těšit.?   Hlavní postavou knihy bude Jarka Horáková, velmi talentovaná herečka, která bohužel nemohla naplno rozvinout svůj talent, ale zanechala hluboké stopy ve své generaci. Asi to mě na tom fascinuje. A pak to energické mládí, touha dělat to, k čemu je člověk přitahován, současně pochyby, zda je to to pravé. Příběh mám rozpracovaný, pokud se mi povede ho dopsat a pokud ho bude chtít nakladatelství vydat, kniha snad bude koncem příštího roku.   Jak to máte se čtením, stále jsou vašimi oblíbenými autory Remarque a Hemingway? A co literární hrdina?    Jsou. Pořád se vracím k Hemingwayově Pohyblivému svátku, zrovna jsem ho znovu četla na nedávném studijním pobytu. A Remarque je láska od gymnázia. Jestli se ptáte na hrdinu – muže, tak ano, myslím, že jednou bude. Už je možná trochu v mé mysli, ale ještě bych před tím ráda napsala jiné příběhy, které přišly dřív.   Jak ráda trávíte chvíle volna? Dočetla jsem se o vás, že jste vášnivá zahradnice a pěstitelka bylin. Když to jde, jsem venku. Na procházce v lese, na kole nebo na zahradě. U chalupy pěstuju zeleninu a bylinky. A taky cestuju. Být jinde mi pomáhá podívat se na svoji každodennost z jiné perspektivy, a to je, myslím, zdravé.   Jana Poncarová se narodila se 28. září 1983 na Rokycanech. Vystudovala politologii a mezinárodní vztahy na FF ZČU v Plzni. Pracovala jako analytička pro investiční firmu, psala články o energetice a průmyslu. Působí jako copywriterka a spisovatelka. Vedla magazín Nelezno.cz a tištěný časopis Inteligentní budovy. Napsala knihy 13. Intimních povídek (2017, e-kniha), Všechny vlčice nerodí, Podbrdské ženy (2018), Eugenie: Příběh české hoteliérky (2019), Děvčata první republiky (2020), Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky (2021), Cyklistka – Osud poslední baronky (2021). {loadmodule mod_tags_similar,Související}

\n
---===---

Čas načtení: 2024-07-05 16:10:06

Co zvážit před sázením stromu na zahradě: Praktický průvodce

Sázení stromu na zahradě je skvělý způsob, jak přidat krásu, stín a ekologickou hodnotu vašemu pozemku. Stromy mohou také zvýšit hodnotu nemovitosti a poskytnout domov pro zvěř. Před samotným zasazením stromu je však důležité zvážit několik klíčových faktorů, aby strom Read More Co zvážit před sázením stromu na zahradě: Praktický průvodce The post Co zvážit před sázením stromu na zahradě: Praktický průvodce first appeared on Radírna - Internetová online poradna.

Čas načtení: 2025-04-03 12:50:00

Einhell spouští novou 360° kampaň s hvězdou týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Georgem Russellem

Landau an der Isar (Německo) 3. dubna 2025 (PROTEXT) - Společnost Einhell se připravuje na zahradní sezónu a zahajuje novou společnou kampaň s týmem Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Odborníci na akumulátorové nářadí a zahradní techniku se spojili s pilotem Formule 1 Georgem Russellem, aby ukázali, jak vypadá špičkový výkon i mimo závodní trať. Motto „Takhle vypadá maximální výkon.“ vyzdvihuje akumulátorové nářadí Einhell, které přináší výkon do zahrad a dílen kutilů.Z pit boxu do zahrady: Neomezený výkonTo, co přinášejí špičkové motory do závodů Formule 1, nabízí akumulátorové nářadí Einhell také pro dům a zahradu: maximální výkon, přesné ovládání a svobodu bez kabelů. Nová 360° kampaň specialistů na baterie ukazuje, jak hvězda F1 George Russell spoléhá na Einhell nejen na závodní trati, ale také při práci na zahradě. V televizním spotu vymění kokpit Formule 1 za sekačku na trávu, nůžky na živý plot a další nářadí a s humorem předvede, že správná technika dělá vše. Ať už mluvíme o dokonalé zastávce v boxech nebo o precizním zastřihávání živého plotu: Dokonalé vyladění je rozhodující pro úspěch. Toto Wolff, šéf týmu a generální ředitel týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, zdůrazňuje podobnost obou světů: „Maximální výkon znamená efektivitu, sílu a přesnost, a to jak na trati, tak na zahradě. Se společností Einhell máme po svém boku partnera, který tyto hodnoty přenáší i do světa kutilů.“Einhell určuje nové standardy v technologii bateriíSpolečnost Einhell nabízí se svou platformou Power X-Change špičkový bateriový systém pro kutily a milovníky zahrad. Nová kampaň s Georgem Russellem jako ambasadorem značky se rozšíří na mezinárodní úrovni v několika zemích a zdůrazní pozici společnosti Einhell jako lídra v kategorii akumulátorových zařízení. Andreas Kroiss, generální ředitel společnosti Einhell Germany AG, je potěšen pokračujícím partnerstvím s týmem Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team: „Naše nářadí zaujímá na zahradě přední místo - je akumulátorové, má dlouhou životnost a je výkonné. George Russell dokonale ztělesňuje naše standardy: Představuje výkon, vytrvalost a snahu vždy dosáhnout maxima,“ vysvětluje.360° kampaň pro maximální dosahKampaň bude zahájena začátkem dubna v Německu a poběží do poloviny května v televizi, online a na hlavních kanálech sociálních sítích. Nikomu neunikne ani silná kampaň na kanálu OOH nebo na prodejních místech. Einhell tak zdůrazňuje svou pozici nejsilnější značky v oboru akumulátorového nářadí a zahradní techniky, posiluje svou přítomnost mimo region DACH a dokazuje, že - ať už na zahradě, v dílně nebo na závodní dráze - správná technika je všechno.Silné partnerství pro silný výkonSpolečnost Einhell je od roku 2023 „Official Tool Expert“ týmu Mercedes AMG-PETRONAS F1 Team a podporuje závodní tým svou špičkovou bateriovou technologií. Toto partnerství spojuje dvě značky, které představují inovativní sílu, přesnost a maximální výkon. Tím, že Einhell své akumulátorové nářadí testuje v náročném světě závodů Formule 1, dokazuje své technologické prvenství. Partnerství také posiluje mezinárodní přítomnost značky Einhell - je viditelná na závodních vozech, týmových uniformách, v boxové uličce i v garáži týmu. O společnosti Einhell Germany AGEinhell je přední výrobce nejmodernějšího nářadí a vybavení pro dům a zahradu. Ze svého sídla v Landau/Isar (Bavorsko) tato mezinárodně úspěšná společnost neustále rozšiřuje svou inovativní platformu akumulátorových baterií Power X-Change a v současné době je lídrem na trhu v oblasti akumulátorového nářadí a zahradní techniky. Společnost Einhell již mnoho let stanovuje nová měřítka v oblasti výdrže, výkonu a bezpečnosti. Zákazníci společnosti Einhell oceňují výhody akumulátorového provozu pro všechny své kutilské projekty, stejně jako vynikající poměr ceny a výkonu, který výrobky Einhell představují, a prvotřídní zákaznický servis, který společnost nabízí. Foto: George Russell předvádí maximální výkon na zahradě v nové 360° kampani společnosti Einhell. (Foto: Einhell)  

Čas načtení: 2024-05-09 09:00:01

Únosci chovali dívku na zahradě jako zvíře. Po mnoha letech přišel gigantický trest i odškodné

Malá Jaycee Dugard, žačka páté třídy, šla toho dne jako jindy na školní autobus, když u ní zastavilo auto. Domnívala se, že se někdo chce zeptat na cestu, a tak bez starostí přistoupila k otevřenému okénku. Byl to poslední krok na svobodě na dlouhých osmnáct let. Únosce Phillip Garrido a jeho žena Nancy nebohou dívku nejprve omráčili a vtáhli do auta, aby ji odvezli více než sto kilometrů daleko na svůj pozemek ve stotisícovém kalifornském městě Antioch, jak popsal kromě mnoha dalších také list Los Angeles Times. To, co následovalo, si nikdo snad raději nechce ani představovat.  Patnáctiletá dívka odešla bosá z domu po záhadném telefonátu. Za pár dní ji našli mrtvou Číst více Musela žít na zahradě Jedenáctiletá dívka byla odvlečena do kůlny na zahradě, kde ji pár nechal více než týden nahou a přivázanou, aby nemohla utéct. Únosci jí namluvili, že zahradu hlídají psi, kteří na ni zaútočí, jakmile by se pokusila o útěk. Dívka tak byla odkázána na milost a nemilost kruté dvojici. Po krátké době se k věznění na zahradě, které víc než péči o dítě připomínalo chov zvířete, přidalo také fyzické napadání a pohlavní zneužívání od Garrida, což mělo o tři roky později konkrétní výsledek. Tehdy se čtrnáctileté Jaycee narodila první dcera a o další tři roky později přišla na svět druhá dívka. Sama Jaycee tyto okamžiky později vyprávěla pro ABC News. „Ani jsem dlouho netušila, že jsem těhotná a budu rodit,“ vysvětlila. „Rodina“ se pak usnesla, že dětem namluví, že jejich matkou je Nancy a Jaycee, které v té době říkali Allissa, je jejich sestra. Je třeba bohužel konstatovat, že to velmi dlouho vycházelo.  Volnosti nevyužila Phillip Garrido byl manipulátor, jakého je těžké najít. Dokázal ovládat nejen svoji ženu Nancy, ale i unesenou dívku. Ta později dokonce směla chodit na zahradu, čas od času se bavila se sousedy v okolí, dokonce pracovala v Garridově tiskárně. Svoji pravou identitu ani fakt, že byla unesena, ale nikdy neprozradila. V práci měla dokonce k dispozici telefon a další komunikační zařízení, ale nikdy jich nevyužila k tomu, aby požádala kohokoliv o pomoc. Podle pozdějšího vysvětlení policie se u ní vyvinul tak zvaný stockholmský syndrom, tedy začala ve své podstatě alespoň částečně sympatizovat se svým únoscem.  Zvláštní chování začalo být nápadné I když bylo po Jayceeině únosu pročesáno široké okolí jejího bydliště, dívka nalezena nebyla. Policie přišla na její stopu až o mnoho let později, kdy se Garrido se svými (a Jayceeinými) dcerami objevil v kampusu místní školy, aby si domluvil možnost uspořádat náboženskou přednášku. Pracovnici školy se nezdálo zaražené chování dívek, a tak začala jednat. Brzy se únosce objevil na policii, ale stále se nic zvláštního nedělo. Byl vyslechnut, všechno „vysvětlil“ a v klidu odešel domů.  Případ Studna z majora Zemana byl konečně vyřešen. Vraha neklidného Brůny prozradila sestřenice Číst více Policie mu přijela domluvit Nic se nestalo dokonce ani ve chvíli, kdy sousedé ohlásili na policejní stanici, že se domnívají, že děti žijí na zahradě, nikoliv v domě. Policista se dostavil k domu, upozornil Garrida na případné možné problémy a zase odešel, jak uvádí i Reno Gazette Journal. Zdá se, že situace byla bezvýchodná. A možná by i byla, kdyby se již dříve trestaný a podmínečně propuštěný drogově závislý alkoholik Garrido nerozhodl pomoci policii v honbě za dalšími sobě podobnými. Ve víře, že je z něj už docela jiný člověk, sepsal jakési doporučení, jak s jemu podobnými má policie jednat, a odnesl jej na FBI. Zanedlouho byl předvolán on i jeho domnělá rodina.  Sebevědomí jim nechybělo Všichni přišli, patrně již bez jakékoliv obavy z prozrazení. Všichni vypovídali shodně, šlo podle nich o spořádanou rodinu se vzorným a milujícím otcem. Ani Jaycee neřekla proti Garridovi jediné křivé slovo, a to ani ve chvíli, kdy byli od sebe odděleni. Až po dalším vyšetřování a naléhání se Garrido ke všemu přiznal a pak přišla řada i na unesenou ženu. Zpočátku stále zapírala a svého věznitele obhajovala, později ale vše konečně připustila. Tvrdila ale, že nejde o stockholmský syndrom, kdy by se snad do únosce dokonce v průběhu času zamilovala, ale o naučené jednání, které jí pomohlo v tak děsivé situaci přežít.  Ani návrat nebyl jednoduchý Jaycee i její děti se mohly vrátit domů, což také udělaly. Stejně jako všechny předchozí roky ani návrat ke svobodnému životu a původní rodině nebyl nijak jednoduchý, ale podle svědectví příbuzných to všichni nakonec zvládli. Rekordní trest i odškodné Únosci se dostali před soud a v dlouhém a složitém procesu, v němž se hovořilo i o dalších Garridových obětech, skončili oba dva za mřížemi. Nancy na 36 let a pro Phillipa si soudce připravil 431 let vězení. Rodině unesené dívky to ale nestačilo a brzy nato zažalovala stát Kalifornii za chybu, která ve své podstatě umožnila únos a věznění Jaycee. Jako odškodnění bylo podle CNN nakonec vyplaceno dvacet milionů dolarů. Roky, strávené v rukou únosce, týrání a zničený život tím ale napravit tak docela nelze. Zdroj: autorský článek KAM DÁL: Ženu držel únosce sedm let v rakvi pod vlastní postelí. Udala ho žárlivá manželka.

Čas načtení: 2024-09-16 13:03:40

Bazén na zahradě nemáme jen na ozdobu

Někteří lidé mají na zahradě bazén i za cenu https://www.bazenygluc.cz/ poměrně vysokou, a přesto jej nevyužívají. Pořizovali si jej s velkým nadšením, ale nakonec zjistili, že vlastně neví, k čemu. read more... Článek Bazén na zahradě nemáme jen na ozdobu se nejdříve objevil na Berne.

Čas načtení: 2023-08-01 07:00:00

Malé jazierko v záhrade môže mať naozaj každý - stačí vedieť ako na to

V minulom článku sme sa venovali bezpečnosti detí pri bazéne. Keď už sme pri tej vodnej ploche v záhrade, pokiaľ nechcete mať doma bazén plný chlórovanej vody, ale nemienite sa vzdať vodnej plochy v záhrade, ideálnym riešením je záhradné jazierko. Nemusí sa veľkosťou rovnať juhočeským rybníkom. St ...

Čas načtení: 2022-03-01 07:00:00

Privítajte jar na záhrade

Už vás doma svrbia dlane a nemôžete sa dočkať, až začnete pracovať na záhrade? Pokojne si už nakúpte sadenice a semienka a môžete sa pustiť do plánovania toho, čo všetko tento rok na jar na záhrade zasadíte a prerobíte. Pripravte záhradu na jar Ak ste na jeseň čítali naše rady a starostlivo záhrad ...

Čas načtení: 2015-05-25 18:00:00

Pohodlie na záhrade - ako si zariadiť záhradné posedenie?

Ak máte to šťastie a nebývate v panelovom dome alebo v „činžiaku“, kde počujete kroky susedov a o súkromí v záhrade nemôže byť reč, môžete si gratulovať. Nie je nad to, prísť po celom dni z práce a môcť si krásny slnečný večer užiť vo vlastnej záhrade, kde slniečko ešte dlho páli a vy môžete nerušen ...

Čas načtení: 2020-08-23 17:17:33

Tradiční entrée k sezóně FOK bude letos z Valdštejnské zahrady živě streamováno

Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK před zahájením nové sezóny každoročně pořádá open-air koncert ve Valdštejnské zahradě. Vzhledem k současnému vývoji pandemické situace rozhodl krizový štáb Senátu, že se v prostorách Valdštejnské zahrady nebudou aktuálně konat hromadné akce pro veřejnost. Koncert se ale neruší, proběhne 26. srpna od 17 do 20 hodin bez přítomnosti publika a bude živě streamován na kanálu YouTube Pražští symfonikové FOK a internetové televizi Mall.tv v rámci série #kulturažije.  Na programu se objeví převážně díla významných českých autorů. Těšit se lze na Vltavu či Skočnou Bedřicha Smetany, vybrané Slovanské tance nebo předehru Můj domov Antonína Dvořáka, Valse Triste Oskara Nedbala, Poem Zdeňka Fibicha. Skladbou s názvem V nový život podpoří naši naději na lepší časy Josef Suk. Zazní však také nejkrásnější části z baletu Louskáček P. I. Čajkovského. „Přicházející sezóna bude prodchnuta českým repertoárem a odkazy na Prahu. Odtud tedy hlavní inspirace – nechat se oblažit českými mistry: Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Josef Suk, Zdeněk Fibich, Oskar Nedbal, vysvětluje dramaturg koncertu Martin Rudovský. „Již posedmé v řadě mám tu čest řídit koncert ve Valdštejnské zahradě se skvělým orchestrem FOK. Je to pro mě velmi srdeční záležitost a mám radost, že se nám podařilo obnovit tuto přerušenou tradici, která tu byla již v minulém století. Letos se tam sice setkáme pouze prostřednictvím kamer, ale věřím, že si už napřesrok opět osobně a společně vychutnáme úžasnou atmosféru zahrady, to vše podtrženo krásnou hudbou,” řekl dirigent koncertu Jan Kučera. Vznikla také iniciativa „FOK ve Stromovce“, kde si pravidelní návštěvníci koncertů ve Valdštejnské zahradě spojí společné sledování streamu s piknikem (podrobnosti ve FCB události „FOK ve Stromovce“). {loadmodule mod_tags_similar,Související}  

Čas načtení: 2024-03-07 02:27:40

Skleník na zahradě vám umožní pěstovat po celý rok: Jak zvolit ten správný?

Pěstování plodin v otevřeném prostředí nelze dělat po celý rok. Omezovat vás může buď sezóna či špatné počasí. Avšak skleník na zahradě může zcela změnit pravidla hry. Skleník vám umožňuje […] Příspěvek Skleník na zahradě vám umožní pěstovat po celý rok: Jak zvolit ten správný? pochází z Príma receptář.cz

Čas načtení: 2024-04-29 02:12:00

Máte na zahradě včely? Rady, jak se starat o včelí úl

Pokud máte na zahradě včelí úl, máte nejen možnost podílet se na ochraně včelí populace, ale také si můžete vychutnat čerstvý med a pozorovat fascinující chování včel. Starat se o […] Příspěvek Máte na zahradě včely? Rady, jak se starat o včelí úl pochází z Príma receptář.cz

Čas načtení: 2024-05-14 16:50:42

Jak zajistit stín na zahradě? Vyberte si z těchto skvělých možností

Léto se blíží a sluneční paprsky jsou stále silnější. Pokud chcete na zahradě trávit komfortní čas a využít ji k setkávání s přáteli nebo k odpočinku, je potřeba řešit efektivní zastínění. Jaké jsou možnosti a které řešení je pro vaši zahradu nejvhodnější? Klasické řešení – slunečník Asi každého napadne použití slunečníku. Nabídka je dnes skutečně obrovská, a kromě [...] Příspěvek Jak zajistit stín na zahradě? Vyberte si z těchto skvělých možností pochází z Její svět

Čas načtení: 2024-05-15 01:50:58

Trápí vás slimáci na zahradě? Vyzkoušejte přírodní pomoc!

Slimáci, nejenže poškozují rostliny a květiny, ale mohou také zanechat nepořádek a znehodnotit vzhled zahrady. Zvláště v obdobích dešťů a vlhkého počasí se mohou slimáci na zahradě vyskytovat v hojném […] Příspěvek Trápí vás slimáci na zahradě? Vyzkoušejte přírodní pomoc! pochází z Príma receptář.cz

Čas načtení: 2024-05-22 00:44:54

Posilovna na vlastní zahradě? Proč ne!

Trendem posledních let je vypadat skvěle. A tomu mnoho z nás přizpůsobuje nejen svůj jídelníček, ale také svůj životní styl. V jeho  nechybí dostatek sportovních aktivit., které nemusíme nutně vykonávat jen v posilovně, posilovat lze i na vaší zahradě. Stačí si na ni pořídit zajímavé workoutové prvky. Pokud vás zajímají konkrétní možnosti, není nic jednoduššího, než […] The post Posilovna na vlastní zahradě? Proč ne! appeared first on Bydlimmoderne.cz.

Čas načtení: 2024-07-01 02:14:06

Patříte mezi milovníky hub? Pěstujte si je celoročně – na zahradě!

Pro mnoho lidí jsou houby nejen oblíbenou pochoutkou, ale také fascinujícím koníčkem. Sbírání hub v lese má své kouzlo, ale co kdybyste si je mohli pěstovat přímo na své zahradě […] Příspěvek Patříte mezi milovníky hub? Pěstujte si je celoročně – na zahradě! pochází z Príma receptář.cz

Čas načtení: 2024-07-31 12:55:14

Jak připravit dokonalý burger

Jak připravit dokonalý burger redakce St, 07/31/2024 - 12:55 Hovězí Klíčová slova: plynový gril s regulovatelnými hořáky typ grilu rajče gril maso elektrický mlýnek na maso cibule Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Hamburger na grilu neboli burger je velmi populární a chutný pokrm, který milují lidé po celém světě. Jeho původ je ale jakýmsi otazníkem – častá je teorie, že burger pochází z Ameriky, kde se objevil na počátku 20. století, její odpůrci jsou však přesvědčeni, že hamburger pochází z německého Hamburku, kde lidé konzumovali opečené maso na chlebu už v polovině 18. století (z této doby pochází první recept na proslulou „hamburskou klobásu“). Ať už ale vznikl kdekoliv, dnes má tento ikonický pokrm řadu variant a i doma si můžete snadno připravit burger pro dokonalý gastronomický požitek. Zásadní je vědět, jaké maso na burgery použít V obchodech sice můžete koupit různé polotovary předpřipravených burgerů, ale vězte, že ten pravý kulinářský požitek na vás čeká, když si připravíte maso na burger doma. I když už se dnes setkáváme i s kuřecími variantami, ten pravý je hovězí burger. Aby byl burger plný šťávy a měl harmonickou chuť, je vhodné volit hovězí maso obsahující cca 20 % tuku. Pořídit můžete buď přední hovězí, nebo smíchat 50 % hovězího krku, 25 % hrudí a 25 % nízkého žebra. Na kvalitě masa byste rozhodně neměli šetřit, protože se projeví i na výsledné chuti burgeru (nepoužívejte proto mražené, ani dlouho uskladněné maso). Jak namíchat maso na burger: Na jeden burger budete potřebovat min. 200 g syrového masa. Maso před zpracováním očistěte od blan, prorostlé kusy ale nezbavujte tuku. Očištěné maso nakrájejte na menší kousky, které se vám pohodlně vejdou do mlýnku na maso, a poté umelte nahrubo – maso by mělo mít hrubší strukturu a tvořit jakési kousky. Pro mletí můžete zvolit jak klasický ruční, tak elektrický mlýnek na maso. Pamatujte, že…… lépe se mele maso dobře chlazené, tedy těsně po vyndání z lednice – zabráníte tak oddělování tuku při mletí. Na burgery melte maso vždy až před jejich přípravou. Jak ochutit maso na burger: Dobrou zprávou je, že maso není třeba nijak ochucovat – stačí jej jemně osolit a opepřit těsně před umístěním na gril. Dle svých preferencí ale můžete přidat např. nadrobno nakrájenou cibulku či různé bylinky a koření. Jak udělat placku: Pro snazší zpracování masa je vhodné navlhčit si ruce vodou a poté vytvarovat z masa kuličku o hmotnosti cca 200 g. Tu následně v dlaních stlačte tak, abyste vytvořili placku silnou cca 2 cm a o průměru o něco větším, než je samotná bulka. Nechcete-li, aby se maso při grilování „vyboulilo“ a bylo nerovnoměrně silné, udělejte před umístěním na gril prstem malý důlek ve středu připravené placičky. Při grilování buďte obzvlášť obezřetní To, jak dlouho grilovat burger, není jednoznačné, jelikož záleží na tom, jaký typ grilu používáte a jaký má výkon, jakož i na typu a zralosti masa (může se jednat o 2–8 min. na každou stranu). Vhodné je použít plynový gril s regulovatelnými hořáky, díky kterým se vám maso nepřipálí. Obecně pak platí, že byste maso měli po položení na gril nechat propéct do poloviny bez otáčení, a teprve pak ho otočit a nechat dopéct druhou polovinu – burger byste neměli otáčet více než jednou, abyste zabránili ztrátě chuti v důsledku ztráty šťávy. Dokonalé propečení burgeru je medium – správně připravený hovězí burger poznáte podle toho, že má střed i okraje na pohmat téměř shodně tuhé, maso má narůžovělou barvu a je šťavnaté. Pozor! Propečenost masa nikdy nezkoušejte pícháním vidličkou do masa – přišli byste o šťávu, a tím i o lahodnou chuť. Výběr bulky na burger hraje prim O výsledné chuti burgeru rozhoduje i bulka – používat byste měli hutnější hamburgerové housky z máslového těsta. Důležité je rozpůlenou housku před přípravou burgeru lehce opéct na vnitřních stranách, aby se zpevnila, křupala a byla odolnější vůči rozmočení. Nejlepší burger poskládejte dle vaší chuti Do správného burgeru byste měli na spodek bulky nanést dip (případně hořčici), na něj položit list omytého a osušeného salátu, na který dáte kolečko rajčete. Teprve pak umístíte ugrilované maso, následuje na plátky nakrájená kyselá okurka a případně tenké plátky červené cibule. Horní část bulky promažte dipem, položte ji na připravený burger a propíchněte špejlí či párátkem – burger tak bude lépe držet pohromadě. Ingredience, které do housky přidáte, můžete volit dle své chuti – přidat můžete klidně i grilovaný plátek slaniny či plátek chedaru. Recept na domácí burger, který si připravíte na zahradě i balkoně Na závěr vám ještě přinášíme jeden recept na skvělý burger se zeleninou, na kterém si při vaší grilovačce na zahradě či balkoně pochutná celá rodina. Budete potřebovat: 500 g mletého masa; koření na hamburgery (dle chuti); housky na hamburgery; rajče; salátovou okurku; listy salátu; cibuli; tatarskou omáčku; kečup. Postup přípravy: Namleté maso smíchejte s kořením, připravte si placičky a ugrilujte. Rozpůlené housky lehce ogrilujte z vnitřní strany nebo rozpečte v troubě, poté jednu půlku potřete kečupem a druhou tatarkou. Naskládejte zeleninu a maso a můžete podávat. Dobrou chuť! Zdroj: Nejrecept.cz Přidat komentář obrázek hamburger: Nejrecept.cz obrázek mleté maso: Gorenje.cz Poklidný letní večer na zahradě či balkoně, rozžhavený gril a na něm domácí burger vonící tak, že se vám sbíhají sliny už při přípravě... Aby byl však výsledek grilování dokonalý, je třeba znát nejen recept, ale také vědět, jak připravit maso na burger, jak jej namlít, namíchat a okořenit. Důležitý je také výběr bulky, jakož i další pochutiny, kterými burger dochutíte. Pojďme se proto podívat, jak udělat burger na grilu i v domácích podmínkách tak, že budete mít boule za ušima.

Čas načtení: 2024-10-10 20:51:36

Barevný dýňový podzim v Botanické zahradě Praha začíná již zítra

V botanické zahradě se přiblížila velmi oblíbená Výstava dýní a dýňových aranžmá – letos ve stylu mexických oslav Día de los Muertos. Výstava dýní a dýňových aranžmá se v botanické […] Příspěvek Barevný dýňový podzim v Botanické zahradě Praha začíná již zítra pochází z Príma receptář.cz

Čas načtení: 2024-10-14 14:33:54

Podzimní práce na zahradě – na co nezapomenout v říjnu a listopadu?

Podzim je na zahradě rušným obdobím. Čeká nás úklid, příprava záhonů na zimu a výsadba rostlin, které nám na jaře udělají radost. I když může být lákavé zahradu na pár měsíců opustit a počkat na jaro, právě teď rozhodujete o tom, jak bude příští sezóna úspěšná. Tady je přehled nejdůležitějších … The post Podzimní práce na zahradě – na co nezapomenout v říjnu a listopadu? appeared first on ZahradniDenik.cz.

Čas načtení: 2024-12-26 01:51:35

Zimní osvětlení na zahradě: Jaké osvětlení je ideální pro zimní období?

Zima může být krásná, ale zároveň i temná a chladná. A právě v tomto období je osvětlení na zahradě klíčovým prvkem, který dokáže vaši venkovní prostor nejen rozjasnit, ale také […] Příspěvek Zimní osvětlení na zahradě: Jaké osvětlení je ideální pro zimní období? pochází z Príma receptář.cz

Čas načtení: 2025-01-30 15:04:31

Odvodnění pozemku aneb Jak se zbavit přebytečné vody na zahradě?

Stojí vám na zahradě po dešti louže? Máte podmáčený trávník ... The post Odvodnění pozemku aneb Jak se zbavit přebytečné vody na zahradě? appeared first on i15.cz.

Čas načtení: 2025-03-12 00:00:01

Nápadité zahradní dekorace z kamenů a kamínků

Přírodní kámen v mnoha různých podobách funguje spolehlivě jako šperk v každé zahradě. Okrasné kameny v zahradě nemusíme hledat nutně jen na skalkách. Existuje mnoho dalších nápadů, při kterých uplatníme kameny, oblázky a kamínky v zahradě. Pojďte se společně s námi na některé příklad podívat zblízka.