Po 16letech jsem zahodil všechen kod webu a napsal celý kod znovu. Vypadá to tu +- stejně, ale pokud narazíte na něco co vám vadí tak mi o tom napište: martin@vorel.eu nebo se mi ozvěte na twitteru Začal jsem dělat change log.

Kurzy ze dne: 22.01.2025 || EUR 25,145 || JPY 15,448 || USD 24,075 ||
středa 22.ledna 2025, Týden: 4, Den roce: 022,  dnes má svátek Slavomír, zítra má svátek Zdeněk
22.ledna 2025, Týden: 4, Den roce: 022,  dnes má svátek Slavomír
DetailCacheKey:d-688039 slovo: 688039
Jak nahradit při vaření některé ingredience

<p>Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Čím nahradit smetanu? Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Čím nahradit zakysanou smetanu? Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Čím nahradit vejce? Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Čím nahradit červené a bílé víno při vaření? Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Čím nahradit kozí sýr? Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale... </p> <p><a class="readmore" href="https://www.extrakrasa.cz/jak-nahradit-nektere-ingredience/">Čtěte více</a></p> <p>Příspěvek <a href="https://www.extrakrasa.cz/jak-nahradit-nektere-ingredience/">Jak nahradit při vaření některé ingredience</a> pochází z <a href="https://www.extrakrasa.cz/">Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení</a></p>

---=1=---

Čas načtení: 2025-01-20 16:40:37

Jak připravit smoothie na hubnutí? Tady jsou hned 3 snadné a chutné recepty

Jak připravit smoothie na hubnutí? Tady jsou hned 3 snadné a chutné recepty redakce Po, 01/20/2025 - 16:40 Ostatní - Jídlo a Nápoje Klíčová slova: smoothie maker recepty na smoothie smoothie na hubnutí postup ananasové smoothie redukce hmotnosti Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Avokádovo – špenátové smoothie Věděli jste, že je avokádo plné „zdravých“ tuků? Proto se do smoothie na hubnutí výborně hodí. Pomůže vám zeštíhlet, na celý den vám dá potřebnou energii, doplní do těla mnoho živin. Špenát doplní energii, aniž by vás obohatilo o tuky. Na jednu porci postačuje polovina avokáda, jde o skutečně vydatný kus stravy. Ingredience: Půlka avokáda Menší banán Hrnek čerstvého špenátu Hrnek mléka Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme tak, aby vzniklo jemné smoothie. Pro lepší osvěžení je možné přidat i pár kostek ledu. Je možné přidat i např. arašídové máslo, cca 1 lžíci. Tím získá smoothie zajímavou a skvělou chuť. Ananasové smoothie na hubnutí Ananas je pro hubnutí více než vhodný, a tak je z velké části přidán i do mezi ingredience tohoto smoothie na hubnutí. Jde o svěží nápoj, který vám nahradí jedno jídlo a kromě ananasu do něj patří další tropické ovoce, aby se spolu chutě výborně doplňovali. Ingredience: Polovina šálku čerstvého manga Polovina šálku ananasových kousků Banán 2 lžíce lněného semínka 1 bílý jogurt Opět vložíme vše do mixeru a umixujeme hladké smoothie. Velkou předností je minimum tuků a spousta bílkovin, budete se cítit plní energie. Smoothie s čokoládou a mandlovým mlékem Základem k dalšímu smoothie je šálek surového mandlového mléka, které doplníme o další ingredience. Jde o smoothie plné bílkovin a zdravých tuků, pravidelnou konzumací se postupně propracujete k hezčí postavě. V kombinaci s cvičením zaručeně. Ingredience: 1 zralý banán 1 hrnek surového mandlového mléka ¼ hrnku arašídového másla 2 lžíce kakaového prášku bez cukru Špetka vanilky ¾ hrnku ledu Vše dáme do mixéru, rozmixujeme, a jakmile je hezky krémové, můžeme podávat. S pomocí lahodných smoothie získáte změnu za běžné potraviny, které denně jíte. Uvidíte, že najdete mnoho variant, které si zamilujete pro chuť i vůni. Sice budete muset umývat mixer a některé ovoce předkrájet na menší kousky, aby vám do mixeru vešly, ale za výsledek, rozmanitost ovoce i zeleniny a hubenější tělo tato práce jistě stojí. Přidat komentář foto pixabay.com Někdo má rád spíše zeleninu, někdo ovoce, všeobecně ale platí, že chceme-li hubnout, je lepší vypustit cukry, kterých může být zejména v ovoci spousta. Proto je dobré kombinovat zeleninu s ovocím a tím míru cukrů ve straně upravit. Co se týče ovocných smoothie, ale také koktejlů a jakýchkoli drinků, je lepší dopřát si je raději ráno, než večer. Když už máte chuť na ovoce v takové míře, že ji nelze ovládnout, směle do něj. Jako svačina v odpoledních hodinách je ovocné smoothie více než vhodné.

\n

Čas načtení: 2024-12-14 03:41:00

Jak nahradit při vaření některé ingredience

Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Čím nahradit smetanu? Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Čím nahradit zakysanou smetanu? Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Čím nahradit vejce? Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Čím nahradit červené a bílé víno při vaření? Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Čím nahradit kozí sýr? Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale... Čtěte více Příspěvek Jak nahradit při vaření některé ingredience pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

\n

Čas načtení: 2023-11-23 08:32:06

Tortilla plněná masem, batáty a sýrem

Tortilla plněná masem, batáty a sýrem je jednoduchá jako facka a svou chutí vás úplně odzbrojí. 5 ingrediencí a výsledkem je neskutečná lahůdka, kterou bych upřímně vlastně ani nečekala.Občas se mi to u některé ingredience stane – zapomenu, jak se s ní dá kouzlit a že její chuť je něco neskutečného. Přesně tak je to v případě batátů neboli sladkých brambor. Ono se to na první pohled nemusí zdát, ale jejich chuť se dá kombinovat v tolika variacích a výsledek je vždycky tak skvělý. Právě tortilla plněná masem, batáty a sýrem je toho důkazem. A rovnou se přiznám, že nejde […] The post Tortilla plněná masem, batáty a sýrem appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.

\n

Čas načtení: 2019-07-13 19:26:03

Legendy stříbrného plátna: Laurence Olivier exceloval ve filmu i na divadle

Jen málokterý jiný herec se přiblížil svým fanouškům takovým způsobem, jakým se to na sklonku života podařilo Laurenci Olivierovi. Jeho kniha pamětí s příznačným názvem Hercova zpověď zachycuje s obdivuhodným nadhledem nejen Olivierův osobní život (počínaje nelehkým dětstvím), ale také jeho prakticky celou divadelní kariéru. Té filmové je v ní věnována podstatně menší pozornost, neboť Olivierovým domovem bylo především divadlo, my bychom ale na ni rozhodně zapomínat neměli, protože zahrnuje bezpočet dalších nezapomenutelných rolí. Však byl také Olivier hned desetkrát nominován na Oscara, přičemž jednu z těchto nominací se mu podařilo i proměnit. A samozřejmě to byla ta, kterou získal za svého jedinečného Hamleta... Hercem z rozhodnutí otce Laurence Olivier přišel na svět 22. května 1907 v Dorkingu jako nejmladší dítě reverenda Gerarda Kerra Oliviera a jeho ženy Agnes Louise. Není bez zajímavosti, že jeho předci z otcovy strany byli gaskoňští hugenoti, kteří emigrovali do Anglie na sklonku 17. století. „Lehká nechuť, kterou otec ke mně pocítil při prvním pohledu, mu vydržela, jak se mi zdálo a jak o tom byla dozajista přesvědčená matka, celé mé dětství, až do mých dvanácti let, kdy moje nebe, moje naděje, můj celý svět, moje zbožňovaná maminka zemřela. Tehdy jsem poznal, že velké utrpení může někdy nějakým záhadným způsobem vyvolat nečekanou sílu. Přimykal jsem se k této víře celý svůj život a vždycky za nejstrašlivějších okolností mi poskytovala malý, uzounký ostrůvek, kde jsem si mohl na chvilinku odpočinout, propůjčovala mi okamžik síly jako doušek kyslíku, který cítíme při hlubokém nadechnutí. Právě v této době mi má jediná sestra Sybille (psáno prosím francouzsky jako všechna naše jména) sdělila, že byla u toho, když se blížil matčin konec, a slyšela, jak matka přiměla otce ke slibu, že bude ke mně, jejímu nejmenšímu děťátku, co nejhodnější. Slyšela, jak jí otec slibuje, že udělá všechno, aby splnil její poslední přání, a jak čas ubíhal, uvědomoval jsem si určité příznaky této snahy,“ napsal pak Olivier ve svých memoárech. Byl to právě přísný, leč zásadový reverend Olivier, kdo svému synovi určil kariéru herce. Byl si vědom jeho úspěchů ve školních inscenacích Shakespearových her (Julius Caesar, Zkrocení zlé ženy), a tak dospívajícího Larryho poslal v roce 1924 do Ústřední školy kultury řeči a dramatického umění v Londýně. Svého rozhodnutí litovat nemusel, neboť ji jeho syn absolvoval jako jeden z nejlepších studentů. Jedna věc ale byla herectví studovat a druhá se herectvím živit. A to pro mladého Oliviera nebylo vůbec nic lehkého – jelikož se mu nějaký čas nedařilo najít stálé zaměstnání, musel se spokojit jen s vedlejšími rolemi a přivydělávat si jako pomocný inspicient či asistent scény. Situace se změnila ve chvíli, kdy získal angažmá v Birminghamském repertoárovém divadle, na jehož prknech ztělesnil hlavní role ve hrách jako Strýček Váňači Dobrý konec vše napraví. „Dvacátá léta přivedla na prkna generaci herců, k níž jsem patřil i já, která podlehla magickému vlivu „přirozených“ herců v čele s Charlesem Hawtreyem a potom Geraldem du Maurier. Namluvili nám – a my jim uvěřili – že realistické hraní je vlastně realistické chování; tito skvělí herci nás obalamutili. Jejich vliv na nás byl katastrofální. Přijali jsme za své přesvědčení, že hraní není vůbec hraní, ale prostě „bytí“. Neměli jsme dost zkušenosti, abychom si uvědomili, že tito skvělí umělci dovedou skrýt svou zvláštní techniku. Po období neposlouchatelných představení a mystifikovaného obecenstva jsme byli nuceni tuto vysoce specializovanou školu odvrhnout a zanechat ji odborníkům,“ uvedl s odstupem let Olivier ve svých pamětech. Když se v roce 1930 ženil s herečkou Jill Esmondovou, byl už poměrně známým a respektovaným divadelním hercem. Cesta do Hollywoodu Na počátku 30. let se Laurence Olivier pokusil prorazit také ve světě filmu – tentokrát ale ještě neuspěl. Mohl si zahrát v historickém dramatu Královna Kristýna, byl z něj ale nakonec vyhozen, protože úmyslně urazil jeho hlavní hvězdu, „božskou“ Gretu Garbo. A tak se po účasti v několika zapomenutých filmech (Příliš mnoho darebáků – 1930, Žlutý lístek – 1931, Cesta na západ – 1932) vrátil z Hollywoodu zpátky domů, kde se mu herecky dařilo podstatně lépe. Poté, co exceloval na divadle v roli Romea, zaujal v domácím snímku Jak se vám líbí (1936). Následovalo dobrodružné drama Požár nad Anglií (1937), které symbolizovalo zlom především v Olivierově osobním životě. Jeho hereckou partnerkou v něm totiž byla půvabná Vivien Leighová, z níž se posléze stala partnerka životní. Když se Olivier rozváděl s Jill Esmondovou, aby se mohl konečně oženit s Vivien Leighovou, měl už za sebou úspěšný „reparát“ v Hollywoodu. V romantickém dramatu Williama Wylera Na Větrné hůrce (1939), stejnojmenné adaptaci románu Emily Brontëové, exceloval coby „temný“ a rozervaný Heathcliff – a výsledkem byla první oscarová nominace. Další následovala o rok později, a sice za mysteriózní thriller Alfreda Hitchcocka Mrtvá a živá (1940), v němž Olivierovi připadl part tajemného šlechtice Maxe de Wintera (autorkou literární předlohy téhož jména byla Daphne Du Maurierová). Nepovšimnuta však nezůstala ani austenovská adaptace Pýcha a předsudek (1940) a společně s ní i Olivierův ušlechtilý pan Darcy. „V té době se hraní na divadle a hraní ve filmu pokládalo za dvě zcela odlišná řemesla, dokonce odlišné profese. Dnes víme, že to není v žádném případě pravdivé hodnocení; pravda je mnohem subtilnější. Obě profese vyžadují stejné ingredience, ale v různých proporcích. Trvalo by několik let práce plné dohadů, než by se došlo k přesnému rozdílu; v každé oblasti existuje mnoho jemných variací podle charakteru herce. Trvalo mi mnoho let, než jsem se naučil hrát ve filmu; aspoň prvních deset bylo děsivě diletantských, z čirých předsudků a nevědomosti. Potom bylo nutné se znovu naučit hrát na jevišti, ztělesnit sice pravdu vyžadovanou filmem, přitom však snížit míru teatrálnosti,“ vzpomínal později Olivier coby autor svých memoárů. Válka a Shakespeare Diváci se na Oliviera hrnuli jak do kina, tak do slavného divadla Old Vic, kde kombinoval Shakespearovy hry s freudovskou psychoanalýzou. Jeho šťastný pobyt v Hollywoodu však brzy ukončila válka. Poté, co svému synovi z prvního manželství zajistil bezpečný pobyt na americké půdě a po boku Leighové ztělesnil admirála Nelsona v patriotisticky laděném historickém dramatu Lady Hamiltonová (1941), vrátil se Olivier zpět na britské ostrovy, aby se mohl plně zapojit do obrany své vlasti. To mu ale nakonec nebylo umožněno v takové míře, jak by si představoval: přestože úspěšně absolvoval letecký výcvik, válečných bojů se zúčastnit nemohl (některé zdroje uvádějí, že kvůli věku, jiné, že kvůli horšímu sluchu). Natočil tedy alespoň několik propagandistických filmů (v jednom z nich hrál postavu sovětského vědce), vystupoval v rozhlase a angažoval se ve vojenském estrádním souboru. Už během války Laurence Olivier dokázal, že ze Shakespearovy hry lze udělat velký filmový hit. Vydal se do neutrálního Irska, aby tam jako herec, režisér, producent a spoluscénárista natočil Jindřicha V. (1944). Práce to byla nelehká, ale s jejím výsledkem byli spokojeni jak diváci, tak kritici – a Olivier byl za svůj herecký výkon znovu nominován na Oscara. Pro zlatou sošku si však došel až o čtyři roky později a stalo se tak, jak už bylo zmíněno, díky Hamletovi (1948). Toho Olivier pojal jako „středověký film noir“ a ona jedinečná atmosféra, kterou mu vtiskl (úmyslně se točilo na černobílý formát), funguje na diváky dodnes. Hamletnakonec získal čtyři Oscary (kromě ceny za nejlepšího herce získal také cenu za nejlepší film, za režii byl Olivier „pouze“ nominován). Zopakovat tento úspěch se Olivier pokusil v polovině 50. let s Richardem III.(1955), ale neúspěšně A to i navzdory skutečnosti, že byl jako kulhavý, zákeřný a mstivý York jedním slovem fascinující. Na sklonku 40. let to vypadalo, že Laurence Olivier snad ani nemůže být šťastnější. Měl krásnou ženu, Oscara i šlechtický titul, společně s Ralphem Richardsonem a Tyronem Guthriem navíc stál v čele divadla Old Vic. Pak ale u Vivien Leighové propukla těžká duševní choroba (maniodepresivní psychóza) a kdysi spokojené manželství se rázem změnilo v očistec. Olivier se ho sice snažil zachránit, leč marně. Během turné v Austrálii a na Novém Zélandu se také dozvěděl, že byl z vedení Old Vic odvolán. Po celá 50. léta však dokázal nepřízni osudu čelit: řídil divadlo St. James, které si v roce 1950 pronajal, a natočil pár dalších zajímavých filmů (Carrie – 1952, Žebrácká opera – 1953, Pekelník – 1959). Vedle již zmíněného Richarda III.se pak podepsal pod ještě jeden autorský počin, romantickou komedii Princ a tanečnice (1957). Spolupráce s problémovou Marilyn Monroeovou se mu ale ve finále příliš nevyplatila... Nový život Přestože se Olivier snažil o zdraví i kariéru Vivien Leighové pečovat, jak nejlépe dovedl, rozpadu svého druhého manželství nakonec zabránit nedovedl. Začátkem 60. let ale pro něj už svět zase byl veselejším místem. Zahrál si nejen ve veleúspěšném Spartakovi (1960) Stanleyho Kubricka, ale především v dramatu Komik (1960), za nějž získal další oscarovou nominaci (pro úplnost dodejme, že Komik byl adaptací stejnojmenné divadelní hry, kterou si sám Olivier objednal u Johna Osbornea). V roce 1961 se pak (po rozvodu s Leighovou) oženil s herečkou Joan Plowrightovou, s níž už zůstal až do konce svého života a která mu dala tři děti (syna Richarda a dcery Tamsin a Julii-Kate). A aby toho štěstí nebylo málo, stal se Olivier v roce 1963 ředitelem Královského národního divadla, přičemž v této funkci strávil deset mimořádně plodných let. {loadmodule mod_tags_similar,Související} Během 60. a 70. let se sice Olivier potýkal s řadou vážných zdravotních problémů (včetně rakoviny prostaty), herectví se ale s úspěchem věnoval i nadále. Kromě toho, že svou účastí ozdobil hned několik slavných velkofilmů (Bitva o Británii – 1969, Mikuláš a Alexandra – 1971, Příliš vzdálený most – 1977), předvedl další nezapomenutelné kreace ve snímcích Slídil (1972), Maratónec (1976) a Hoši z Brazílie (1978). Všechny mu vynesly oscarovou nominaci, přičemž největší pozornost dnes budí ta z thrilleru Maratónec: coby sadistický nacista Szell byl Olivier vážně děsivý. Ani 80. léta nebyla obdobím, kdy by se Laurence Olivier odebral do zaslouženého důchodu. Kromě dokončení svých pamětí si také zahrál třeba v kultovní fantasy Souboj Titánů (1981) či dobrodružném velkofilmu Bounty (1984). Jakmile se ovšem tato dekáda nachýlila ke svému konci, odešel Laurence Olivier na věčnost. Stalo se tak 11. července 1989, nedlouho po natočení jeho posledního filmu, dramatu Válečné requiem (1989) – a krátce předtím, než jeho nástupce Kenneth Branagh uvedl do kin svého Jindřicha V.(sám si pak Oliviera zahrál ve snímku Můj týden s Marilyn). Popel Laurence Oliviera, velkého herce, který bude navždy žít v srdcích miliónů diváků na celém světě, je uložen v koutě básníků ve Westminsterském opatství.

\n

Čas načtení: 2024-11-03 18:35:00

Bývalý zaměstnanec fastfoodu propálil složení známého burgeru: Ingredience vás překvapí

McDonald přišel o své velké tajemství? Bývalý kuchař a zaměstnanec řetězce Mike Haracz na TikToku sdílel recept na Big Mac. Některé ingredience v oblíbeném burgeru vás opravdu překvapí!

\n

Čas načtení: 2024-12-16 14:27:00

Sedm turistů se otrávilo v ostrovním ráji. Na vině je zřejmě Piña Colada

K dovolené u moře pod palmami se barevné koktejly s paraplíčky prostě hodí. Opatrnější turisté si ale obzvláště v exotických destinacích dávají pozor na led a některé další ingredience, které mohou způsobit zdravotní problémy. Ani drahý hotel je totiž nemusí vyloučit. Na Fidži bylo sedm cizinců hospitalizováno kvůli zdravotním potížím po požití Piña Colady v baru pětihvězdičkového resortu.

\n

Čas načtení: 2024-12-18 10:32:00

Bramborový salát – recepty na nejoblíbenější a také netradiční variace

Štědrý večer bez bramborového salátu je téměř nemyslitelný. Přestože pro každého je tradiční salát malinko jiný než pro ostatní, základní ingredience bývají často shodné. Vybrali jsme pro vás hned několik variant, některé jsou považovány za tradiční, jiné za zdravější, ostatní za novátorské.

\n
---===---

Čas načtení: 2025-01-20 16:40:37

Jak připravit smoothie na hubnutí? Tady jsou hned 3 snadné a chutné recepty

Jak připravit smoothie na hubnutí? Tady jsou hned 3 snadné a chutné recepty redakce Po, 01/20/2025 - 16:40 Ostatní - Jídlo a Nápoje Klíčová slova: smoothie maker recepty na smoothie smoothie na hubnutí postup ananasové smoothie redukce hmotnosti Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Avokádovo – špenátové smoothie Věděli jste, že je avokádo plné „zdravých“ tuků? Proto se do smoothie na hubnutí výborně hodí. Pomůže vám zeštíhlet, na celý den vám dá potřebnou energii, doplní do těla mnoho živin. Špenát doplní energii, aniž by vás obohatilo o tuky. Na jednu porci postačuje polovina avokáda, jde o skutečně vydatný kus stravy. Ingredience: Půlka avokáda Menší banán Hrnek čerstvého špenátu Hrnek mléka Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme tak, aby vzniklo jemné smoothie. Pro lepší osvěžení je možné přidat i pár kostek ledu. Je možné přidat i např. arašídové máslo, cca 1 lžíci. Tím získá smoothie zajímavou a skvělou chuť. Ananasové smoothie na hubnutí Ananas je pro hubnutí více než vhodný, a tak je z velké části přidán i do mezi ingredience tohoto smoothie na hubnutí. Jde o svěží nápoj, který vám nahradí jedno jídlo a kromě ananasu do něj patří další tropické ovoce, aby se spolu chutě výborně doplňovali. Ingredience: Polovina šálku čerstvého manga Polovina šálku ananasových kousků Banán 2 lžíce lněného semínka 1 bílý jogurt Opět vložíme vše do mixeru a umixujeme hladké smoothie. Velkou předností je minimum tuků a spousta bílkovin, budete se cítit plní energie. Smoothie s čokoládou a mandlovým mlékem Základem k dalšímu smoothie je šálek surového mandlového mléka, které doplníme o další ingredience. Jde o smoothie plné bílkovin a zdravých tuků, pravidelnou konzumací se postupně propracujete k hezčí postavě. V kombinaci s cvičením zaručeně. Ingredience: 1 zralý banán 1 hrnek surového mandlového mléka ¼ hrnku arašídového másla 2 lžíce kakaového prášku bez cukru Špetka vanilky ¾ hrnku ledu Vše dáme do mixéru, rozmixujeme, a jakmile je hezky krémové, můžeme podávat. S pomocí lahodných smoothie získáte změnu za běžné potraviny, které denně jíte. Uvidíte, že najdete mnoho variant, které si zamilujete pro chuť i vůni. Sice budete muset umývat mixer a některé ovoce předkrájet na menší kousky, aby vám do mixeru vešly, ale za výsledek, rozmanitost ovoce i zeleniny a hubenější tělo tato práce jistě stojí. Přidat komentář foto pixabay.com Někdo má rád spíše zeleninu, někdo ovoce, všeobecně ale platí, že chceme-li hubnout, je lepší vypustit cukry, kterých může být zejména v ovoci spousta. Proto je dobré kombinovat zeleninu s ovocím a tím míru cukrů ve straně upravit. Co se týče ovocných smoothie, ale také koktejlů a jakýchkoli drinků, je lepší dopřát si je raději ráno, než večer. Když už máte chuť na ovoce v takové míře, že ji nelze ovládnout, směle do něj. Jako svačina v odpoledních hodinách je ovocné smoothie více než vhodné.

Čas načtení: 2024-12-14 03:41:00

Jak nahradit při vaření některé ingredience

Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Čím nahradit smetanu? Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Čím nahradit zakysanou smetanu? Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Čím nahradit vejce? Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Čím nahradit červené a bílé víno při vaření? Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Čím nahradit kozí sýr? Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale... Čtěte více Příspěvek Jak nahradit při vaření některé ingredience pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

Čas načtení: 2024-02-11 19:27:27

Pečujte o sebe i o domácnost přírodně a ekologicky

Produkty péče o tělo a pleť používá snad každý z nás. Málokdo však již přemýšlí nad tím, z čeho jsou tyto výrobky vyrobeny, jaké látky obsahují a jaký vliv mohou potenciálně mít na vaše zdraví. Faktem je, že dnešní kosmetika mnohokrát obsahuje koktejl nejrůznějších chemických látek, které ne vždy mají zcela čistý štít. O mnoha z nich se spekuluje, že mohou narušovat hormonální systém, případně se v těle hromadit a způsobovat různé potíže. Lze tomu předejít? Ano jde, řešení nabízí přírodní kosmetika. Co můžete od přírodní kosmetiky očekávat? Kosmetika, která obsahuje přírodní ingredience, je většinou označena příslušnou certifikací, aby se dala na první pohled poznat. Takové produkty pak neobsahují žádná umělá barviva, silikony, parabeny a syntetické parfemace. Zároveň také není testována na zvířatech a mnohokrát má i čistě veganské složení, byť to nemusí být pravidlem. Přírodní kosmetika a její ingredience pochází typicky z různých ekofarem, kde jsou pod přísným dohledem pěstovány nejrůznější složky a ingredience, z nichž se tyto produkty vyrábějí. Přírodní kosmetika nabízí řadu výhod – kromě těch již zmíněných je to také podpora malých producentů, kteří vytváří jedinečné produkty pro vaše zdraví a krásu. Mnoho takových navíc najdeme přímo v České republice a jejich výrobky jsou opravdu velmi kvalitní. Kde tyto produkty nakoupíte? Představte si krámek, kde to nádherně voní směsí bylinek, je zde příjemná atmosféra a obsluha, která všechny produkty dobře zná a umí vám perfektně poradit s výběrem. Přesně to je Ekokočka, malá prodejna ve Vsetíně, kde nakoupíte ty nejlepší značky přírodní kosmetiky. Že to máte do Vsetína daleko? Nevadí, využít můžete také internetový obchod. Ekokocka.cz nabízí kompletní sortiment a v nabídce se zde zorientujete stejně snadno jako v kamenné prodejně. Majitelka pečlivě vybírá z malých českých dílen, kde se pracuje s těmi nejlepšími bylinkami, esencemi a oleji, které příroda nabízí. Vybírat zde můžete produkty na tělo, na pleť, ale třeba i svíčky a další dárkové předměty.... Čtěte více Příspěvek Pečujte o sebe i o domácnost přírodně a ekologicky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

Čas načtení: 2018-09-28 10:00:44

Braveland Pirate – tahová strategie ve stylu Heroes of Might and Magic

Pamatujete si na Heroes of Might and Magic? Na této tahové strategii vyrostla celá jedna generace stratégů a ani já nejsem žádná výjimka. Proto jsem s nadšením přivítala sérii Braveland, která se na mobilních telefonech s Androidem zapsala jako vůbec nejlepší napodobitel této legendární série. Hra Braveland Pirate, o které je i tato herní recenze, je přitom […] Příspěvek Braveland Pirate – tahová strategie ve stylu Heroes of Might and Magic pochází z androidtip.cz Další zajímavé TIPy: Braveland Wizard je tahová strategie pro Android, která se inspirovala Heroes of Might and Magic (Nová hra) RAVENMARK: Mercenaries je vynikající taktická tahová strategie pro Android Heroes of Might & Magic III HD je povedený port slavné tahové strategie na Android (Nová hra) Heroes : A Grail Quest nabízí všechny ingredience legendární PC hry Heroes of Might and Magic BattleLore: Command – propracovaná tahová strategie pro Android

Čas načtení: 2019-12-03 15:07:52

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni. Celozrnné linecké bez cukru Linecké, je typický druh cukroví, který se v Čechách těší obrovské oblibě. A to až v takové míře, že nechybí na stole téměř žádné domácnosti. Vyzkoušejte letos zdravější variantu. Cukr nahraďte mrkví a klasickou mouku tou celozrnnou. V rámci úspory času použijte již nastrouhanou mrkev z řady Bonduelle Vapeur. Uvidíte, že se po těchto lineckých mrkváncích jen zapráší. Linecké mrkvánky Ingredience: 250 g Bonduelle Vapeur strouhaná mrkev 400 g hladké celozrnné mouky 250 g másla 1 čajová lžička prášku do pečení špetka soli vanilka marmeláda nebo povidla Postup: Mrkev, mouku, máslo, prášek do pečení, špetku soli a vanilku vložte do mísy a dobře promíchejte. Vzniklé těsto rozválejte na pomoučeném válu na zhruba 2 mm tenký plát. Z něj pak vykrajovátkem tvořte kolečka či jiné libovolné tvary. Kolečka vyskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 170 °C do růžova. Poté vyjměte a nechte vychladnout. Dvojice mrkvánku spojte marmeládou nebo povidly a podávejte. Tajemné kuličky Kuličky se dělají na nespočet způsobů. Rumové, čokoládové, kokosové, raw a mnoho dalších. Zkuste letos připravit originální – cizrnové, slazené datlemi. Jsou zdravé, a přitom tak lahodné, že ani vaši nejbližší neuhodnou základní surovinu. Cizrnové kuličky Ingredience: 1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml) 1 polévková lžíce datlové pasty nebo hrst přes noc namočených datlí 4 polévkové lžíce ořechového másla 1/2 čajové lžičky skořice kokos a kakao podle chuti Postup: Cizrnu smíchejte s datlovou pastou či drobně pokrájenými datlemi, skořicí, ořechovým máslem a vše společně rozmixujte.   Ze vzniklé hmoty vytvarujte kuličky, které pak obalte dle chuti v kokosu či kakau a podávejte. TIP: Jak na ořechové máslo? Oblíbené ořechy upražte v troubě, stačí 8-10 minut. Vychladlé je smíchejte s javorovým sirupem, vanilkovým extraktem a několika lžičkami rumu. Krásné Vánoce přeje Bonduelle. TZ

Čas načtení: 2024-05-23 09:37:25

Mrkvový koláč bez mouky a bez mléka: Ideální pro ty, kteří nesnášejí laktózu nebo hledají bezlepkový dezert

Mrkvový dort s ovsem a kořením je ideální pro ty, kteří nesnášejí laktózu nebo hledají bezlepkový dezert. Tento dezert je plný chutí díky kombinaci čerstvé mrkve, ovsa a mixu koření, které dodává neodolatelný aromatický nádech. INGREDIENCE Na mrkvový dort s ovsem a kořením, bez mouky a bez mléka, budete potřebovat následující ingredience: NÁSTROJE Touto metodou […]

Čas načtení: 2024-05-26 10:15:00

Pochoutkový rok: Pečená kuřecí stehna na zelí a se smetanou od Boženy Tompichové

Vypečené kuře, brambory se zlatavou kůrčičkou a zelí nasáklé výpekem a smetanou chutnají luxusně. Tohle jarní jídlo připravíte tak, že ingredience naskládáte do remosky a o víc se nestaráte. Božena Tompichová ze Žatce vaří nejraději v jednom hrnci také proto, že se všechny ingredience krásně chuťově propojí.

Čas načtení: 2024-08-09 20:44:02

Objevte tisíce let staré tajemství tibetských mnichů: tato starobylá medicína vám pomůže zbavit se zdravotních problémů!

Následující lék pochází z tibetského kláštera z roku 1972 a je starý více než 5000 let. Hlavní složkou této velmi silné tinktury je česnek, známá ingredience, kterou najdete v každé domácnosti. Tento zázračný lék se snadno připravuje a má mnoho zdravotních výhod. Jak připravit tibetskou česnekovou tinkturu K jeho výrobě potřebujete následující ingredience: Postup přípravy: […]

Čas načtení: 2024-08-22 12:08:13

Nedrolí se ani nezvětrá: měkký strouhaný koláč. Tohle je ten nejchutnější koláč s džemem, jaký kdy ochutnáte

Krása strouhaného dortu spočívá ve snadné přípravě. Základní recept vyžaduje pouze čtyři ingredience, které najdete v každé kuchyni. Tento recept vyžaduje několik dalších ingrediencí, ale přesto je velmi jednoduchý. Ingredience 200 gramů másla;3 šálky mouky;1 sklenice cukru;2 vejce;sůl a soda – na špičce čajové lžičky;1 balíček vanilkového cukru;džem – podle chuti. Líné pečení ze zbytků […]

Čas načtení: 2024-08-28 10:14:01

Krémové kostky hotové za 5 minut. Jakmile tento recept vyzkoušíte, budete ho chtít dělat každý den!

Pokud chcete něco sladkého a osvěžit se zároveň, ale nemáte moc času na přípravu, máme ideální řešení! Na výrobu této sladkosti vám stačí 5 minut a pouze 4 ingredience, a jakmile ji vyzkoušíte, budete ji chtít dělat každý den! VÝBORNÉ JABLEČNÉ ŠÁTEČKY: VŽDY KDYŽ JE PŘIPRAVÍM, TAK SE SNĚDÍ JAKO PRVNÍ! INGREDIENCE Pokračujte ve čtení […]

Čas načtení: 2024-09-23 09:23:02

Nejkrásnější skořicové kostky jsou hotové za 10 minut a jsou tak krémové, že pohladí všechny smysly – jsou vyrobené bez trouby a ze 3 surovin

Pokud hledáte rychlý a snadný dezert, který si zamiluje každý milovník dortů, tyto krémové sušenkové kostky s osvěžujícím citronovým krémem jsou ideální. Stačí pouhé tři ingredience a 10 minut přípravy a vytvoříte skutečný chuťový zážitek, který vás uchvátí jediným soustem. Ingredience: Pokračování na další straně

Čas načtení: 2024-10-29 13:33:12

Bezlepkový: Podzimní dýňový dort

Sezóna dýní je v plném proudu, a proto je tento dýňový koláč ideální volbou pro všechny, kdo hledají zdravý dezert s chutí podzimu. Jemně kořeněný a bohatý na přírodní ingredience, přinese do vaší kuchyně nejen vůni podzimu, ale i lahodný zážitek. Ingredience na dýňový koláč článek pokračuje na další stránce..

Čas načtení: 2012-07-16 00:00:00

Domácí zmrzlinovač: Udělej si, když máš chuť!

Je horký letní den a vy máte neuvěřitelnou chuť na zmrzlinu? Jsou všechny prodejny tohoto osvěžujícího pokrmu daleko nebo dokonce už zavřené? S tímto vám pomůže váš nový pomocník – domácí přístroj na zmrzlinu! Stačí mít doma příslušné ingredience jako smetana, ovoce, cukr a už můžete vyrábět zmrzlin ...

Čas načtení: 2019-01-07 00:00:00

Slizský zázrak

Stále hledáme zázračné ingredience proti stárnutí pleti. Do krémů se přidávají různé oleje, vitamíny, zvířecí produkty. Jedním z objevů posledních let je zahradní škůdce a zároveň francouzská delikatesa: hlemýždi. Ano, hlemýžď, tedy jeho sekret, odborně filtrát. Obsahuje například kyseliny hyaluron ...

Čas načtení: 2016-07-08 00:00:00

Léto 2016 s Pandorou

Léto je v plném proudu a je plné barev a lesku. Jak tyto ingredience dodat svému outfitu? Přece za pomoci trendy a stylových šperků! Právě takové najdete v kolekci oblíbené značky Pandora, která si pro léto 2016 připravila velmi rozmanitý koktejl různých stylů. Při tvorbě nejnovější kolekce se necha ...

Čas načtení: 2020-01-23 20:23:06

Čokoládová odměna pro malé i velké školáky

První polovina školního roku se chýlí ke konci a dětem už se pomalu připravuje vysvědčení, které dostanou již příští týden. Ať už domů přinesou školáci jakékoliv známky, nezapomeňte na to, že pochvalu za úsilí a výkony si zaslouží každý. Připravte jim proto sladké překvapení, třeba ve tvaru medvídka, které je tak lahodné.  Historie vysvědčení se u nás píše od dob císařovny Marie Terezie, která ustanovila Všeobecný školní řád a zavedla jím povinnou školní docházku. Dříve si žáci odnesli domů vysvědčení až po dokončení celých studií, dnes jej však děti dostávají hned dvakrát do roka. Tak tomu bude i ve čtvrtek 30. ledna. Zapomeňte ale raději na kárání za špatné výsledky, naopak je odměňte za snahu a motivujte k dalším pokrokům. Připravte jim třeba čokoládové překvapení ve tvaru oblíbeného Haribo Zlatého medvídka, jehož příprava není nijak náročná. Děti si navíc mohou dezert sami dozdobit malými želatinovými medvídky z balení Haribo Goldbären, kteří mají úplně stejný tvar. Kreativitě se meze nekladou! Brownie medvídek pro každého školáka Ingredience: 50 g hořké čokolády 50 g mléčné čokolády 50 g másla 90 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 vejce 50 g mouky špetka soli Postup: Troubu předehřejte na 180° C. Hořkou čokoládu nahrubo nasekejte a společně s máslem nechte v míse ve vodní lázni rozpustit. Vzniklou hmotu nechte trošku zchladnout a poté opatrně vmíchejte cukru a vejce. Když se vše spojí, přidejte ještě špetku soli a mouku. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte 30 minut v předehřáté troubě. Poté medvídka vyndejte a nechte zchladnout. Medvídka opatrně vyjměte z formy a ozdobte mléčnou čokoládou roztavenou ve vodní lázni. Tip: K tomuto čokoládovému medvídkovi se výborně hodí vanilková zmrzlina. Dozdobit jej lze také ovocnými želatinovými bonbony Haribo Goldbären. Mohlo by vás zajímat:

Čas načtení: 2019-10-29 10:45:18

Dýňový medvídek pro halloweenskou tabuli

Podzim je tu a s ním i chmurné a nestálé počasí. Chvilku se barevné listí stromů tetelí ve slunečních paprscích, jindy je zase smáčeno podzimními dešti. Co vás a vaše nejbližší jistě zahřeje, je horký nápoj s teplým koláčem. Nechte se inspirovat tímto ročním obdobím a připravte dýňový koláč, který si zamiluje celá rodina. Na konec října připadá také Halloween, svátek, který se těší oblibě především v anglicky mluvících zemích. To ale neznamená, že nemůžete své okolí překvapit tematickým pohoštěním nebo svačinkou. Nazdobte svůj dýňový koláč, třeba ve tvaru medvídka, žížalami Haribo Wummis a dodejte pokrmu trochu té strašidelnosti. Jednoduchý, ale zároveň lahodný recept potěší malé i velké milovníky sladkého. Speciální silikonová pečící forma ve tvaru Zlatého medvídka nebo jiné pohádkové bytosti či zvířátka dodá vašemu dezertu navíc tak trochu kouzelný rozměr. Dýňový medvídek Ingredience 2 vejce100 g třtinového cukru150 g polohrubé mouky100 g másla125 g dýňového pyré1/2 prášku do pečiva1/2 lžičky skořiceNa polevu:150 g bílé čokolády100 g smetany ke šleháníNa ozdobu:pár kapek hnědého gelového potravinářského barvivabonbony Haribo Pico Ballabonbony Haribo Wummis Vejce vyšleháme spolu s cukrem do světlé krémové pěny. Přidáme přepuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, a nakonec dýňové pyré. Umícháme hladké těsto, které nalijeme do silikonové formy ve tvaru Zlatého medvídka. Uvedené množství těsta vyjde na dvě formy. Dáme na 20 až 25 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečené medvídky vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. V hrnci přivedeme k varu smetanu, do které nalámeme čokoládu a necháme pět minut stát. Poté metličkou rozmícháme v hladkou bílou polevu. Na talíř si připravíme dvě špejle, na které položíme upečeného medvídka. Přelijeme polevou (nesmí být úplně tekutá), která již mírně ztuhla. Do polevy můžeme udělat pár teček hnědou gelovou potravinářskou barvou a tu potom rozmazat, aby měla mramorovaný efekt. Polevu ozdobíme podle fantazie. Medvídkům uděláme oči z barevných koleček Haribo Pico Balla, pro strašidelný halloweenský efekt přidáme žížaly z balení Haribo Wummis. Kdo je šikovný, může potravinářskou barvou namalovat pavučiny, pavouky, ústa, prostě cokoliv. Do zdobení zapojte také děti, ať si svého medvídka dozdobí podle vlastní představivosti a chuti. TZ

Čas načtení: 2020-01-09 20:40:01

Recept: pórkový quiche z žitné mouky

I když to na první pohled můžete tak vypadat, quiche rozhodně není nijak dietní pokrm. Tučný sýr, smetana a bílá mouka. Přesně tohle jsou ingredience, které do fitness receptu nepatří. Tahle varianta je ale o něčem jiném, skvělý oběd, který můžete jíst klidně studený.

Čas načtení: 2016-10-28 12:26:23

Recept: těstoviny s mořskými plody

Léto je nenávratně pryč a dovolená s ním. Venku sychravo a na teplé počasí nám zbyly jen vzpomínky. Pokud si chcete ty skvělé zážitky připomenout, zkuste to přes jídlo. Dnešní recept vám připomene nejednu dovolenou u moře. I když je samozřejmě vždy nejlepší vařit z čerstvých surovin u pasty mrazené ingredience zas tak nevadí. Klidně vyzkoušejte v našem dnešním receptu.

Čas načtení: 2016-07-14 17:27:34

Recept: špagety s omáčkou z modrého sýra

Špagety jsou vždy výborná rychlovka k večeři. Než se uvaří voda, máme čas si nachystat veškeré ingredience a výborná večeře je hotová v okamžiku.