Po 16letech jsem zahodil všechen kod webu a napsal celý kod znovu. Vypadá to tu +- stejně, ale pokud narazíte na něco co vám vadí tak mi o tom napište: martin@vorel.eu nebo se mi ozvěte na twitteru Začal jsem dělat change log.

Kurzy ze dne: 12.12.2025 || EUR 24,240 || JPY 13,247 || USD 20,664 ||
pondělí 15.prosince 2025, Týden: 51, Den roce: 349,  dnes má svátek Radana, zítra má svátek Albína
15.prosince 2025, Týden: 51, Den roce: 349,  dnes má svátek Radana
DetailCacheKey:d-1367370 slovo: 1367370
Sorrento je perlou jihu Itálie s vůní citrónů

Slunečný kraj, který se líbil i nejslavnějšímu z českých zpěváků. Seznamte se s Kampánií, oblastí, ze které vzešel básník Torquato Tasso, jenž žil v 16....

---=1=---

--=0=--

---===---

Čas načtení: 2025-09-17 11:21:37

Jak využít bezinky – tmavé zlato podzimu: zdraví, chuť a recepty, které zvládnete doma

Jak využít bezinky – tmavé zlato podzimu: zdraví, chuť a recepty, které zvládnete doma redakce St, 09/17/2025 - 11:21 Ostatní - Jídlo a Nápoje Klíčová slova: bezinky jak zpracovat bezinky bezinky recept Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Proč jsou bezinky zdravé? Bezinky (plody bezu černého, Sambucus nigra) obsahují celou řadu prospěšných látek, které posilují imunitu a pomáhají v boji proti virovým onemocněním. ✅ Obsahují: Vitamín C – pro podporu imunity Vitamíny A a B Antokyany – silné antioxidanty (mají vliv i na prevenci rakoviny) Přírodní flavonoidy – protizánětlivé účinky Organické kyseliny a třísloviny – působí proti bakteriím Bezinky jsou známé také jako přírodní antivirotikum – zejména při nachlazení, chřipce, horečkách a zánětech dýchacích cest. ⚠️ Důležité upozornění: Syrové bezinky (a zvlášť nezralé plody) obsahují slabě jedovaté látky (sambunigrin), které se však vařením nebo kvašením zneškodní. Bezinky tedy vždy tepelně upravujte! Co se dá z bezinek vyrobit? Bezinky jsou mimořádně všestranné. Z jejich plodů si můžete připravit: Bezinkovou šťávu (sirup na ředění vodou nebo horkým čajem) Domácí víno Bezinkový likér Marmeládu nebo želé Ovocná povidla Bezinkový pečený čaj A dokonce i bezinkový koláč nebo buchtu Tradiční recepty z bezinek Zde najdete několik tradičních a veřejně dostupných receptů, které můžete bez obav používat a sdílet:   🍷 1. Domácí bezinkové víno Budete potřebovat: 2 kg zralých bezinek 2,5 l vody 1,5 kg cukru šťávu z 1 citronu vinné kvasinky (volitelné, ale doporučené) Postup: Bezinky otrhejte, opláchněte a vařte 15 minut s vodou. Nechte vychladnout, sceďte, přidejte cukr a citronovou šťávu. Po rozpuštění cukru přidejte kvasinky. Nalijte do demižonu a nechte kvasit cca 3–5 týdnů. Poté stočte a nechte dozrát. 🍷 Tip: Víno můžete dochutit i skořicí, hřebíčkem nebo zázvorem – získáte tak sváteční variantu podobnou svařenému vínu.     🍇 2. Bezinková šťáva proti nachlazení Budete potřebovat: 1 kg bezinek 1 l vody 800 g cukru šťávu ze 2 citronů Postup: Bezinky vařte 20 minut ve vodě, poté přeceďte přes plátno. Do scezené šťávy přidejte cukr a citronovou šťávu, krátce provařte a nalijte do sterilizovaných lahví. Skladujte v chladu. ☕ Výborná s horkou vodou jako čaj, nebo s perlivou vodou jako domácí limonáda.     🥃 3. Bezinkový likér – „bezinkovice“ Budete potřebovat: 1 litr bezinkové šťávy 0,5 l kvalitního alkoholu (např. slivovice nebo vodka) 300 g cukru vanilkový lusk, hřebíček, citronová kůra (volitelně) Postup: Do horké bezinkové šťávy vmíchejte cukr a nechte vychladnout. Poté přidejte alkohol a koření. Uzavřete do lahví a nechte minimálně 1 týden odležet. Uchovávejte v chladu a temnu. 🥃 Skvělé jako digestiv po jídle nebo do horkého čaje.     🫐 4. Bezinková marmeláda s jablky Budete potřebovat: 1 kg bezinek 500 g jablek 1 kg cukru šťávu z 1 citronu želírovací přípravek (např. Gelfix) Postup: Bezinky a nakrájená jablka vařte asi 20 minut. Rozmixujte, přidejte cukr, citron a želírovací prostředek. Krátce povařte a nalijte do sklenic. Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout.     🫖 5. Pečený čaj z bezinek a jablek Budete potřebovat: 1 kg bezinek 500 g jablek 2 pomeranče 500 g cukru koření: skořice, hřebíček, badyán Postup: Vše nakrájejte, promíchejte s cukrem a kořením, dejte do pekáče a pečte na 180 °C asi 45 minut. Horké plňte do sklenic. Používá se 2–3 lžičky na šálek horké vody. Kdy bezinky sbírat a nač si dát pozor? Sbírejte pouze zralé, tmavě fialové plody – nezralé mohou být toxické Nikdy nejezte syrové! – vždy vařte, zavařujte nebo kvašte Ideální doba sklizně je září až říjen, podle oblasti Nejlepší jsou slunné dny bez deště – plody budou sladší a aromatičtější   Bezinky jsou jedním z nejlepších darů, které nám podzim nabízí. Ať už je proměníte v lahodnou šťávu, voňavý čaj, likér nebo víno, vždy uděláte něco dobrého pro své zdraví i chuťové buňky. Vyrazte do přírody, nasbírejte si vlastní a zkuste některý z receptů – tradice domácího zpracování bezu rozhodně stojí za oživení. Přidat komentář foto Elder Elderberries Berry - Free photo on Pixabay text redakce Na podzim dozrávají černé plody bezu černého – bezinky, které možná znáte z dětství jako základ na voňavou šťávu od babičky. Dnes už se na ně trochu zapomíná, a přitom právě teď je jejich čas! Bezinky jsou plné vitamínů, antioxidantů i léčivých látek, a dají se z nich vyrobit šťávy, sirupy, likéry, domácí víno i dezerty.

Čas načtení: 2016-01-22 19:20:00

Pomazánka z rybí konzervy

1 rybí konzerva v tomatě, 1 rybí konzerva v oleji, majonéza, pepř, sůl, pálivá paprika 4 vejce, 150 gramů méně výrazného sýra (může být eidam), 1/2 citronu Recept jak se dělá pomazánka z rybí konzervy s majonézou Otevřeme obě rybí konzervy, z té v oleji slijeme tuk. Obsah obou vyklopíme do misky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, ochladíme a oloupeme. Sýr s vajíčky nastrouháme nebo pokud máme mixér rozmixujeme. Všechno nasypeme do mísy k připraveným rybičkám a přidáme ještě majonézu (přibližně půl skleničky, ale je to dost individuální, někdo raději pomazánky s větším množstvím majonézy, někdo upřednostňuje méně). Opepříme čerstvě nadrceným pepřem, okořeníme paprikou, pokapeme šťávou z půlky citronu a pořádně vidličkou rozmačkáme a našleháme. Ochutnáme, podle potřeby přidáme sůl, čerstvě nadrcený pepř a majonézu. Před podáváním ji necháme deset dvacet minut odležet, aby se v pomazánce dobře propojily chuti.

Čas načtení: 2014-12-31 14:26:00

Domácí matesy ze sleďů

Domácí matesy naservírované na misce 3 pláty vykostěných a naložených slaných poloviček sleďů (případně si vykostíme a připravíme pláty ze slanečků), 2 cibule, 1/2 citronu, nové koření, bobkové listy, celý pepř, olej (měl by být chuťově neutrální, například slunečnicový bývá velmi slušný) Recept na domácí matesy ze sleďů Sledě na tři hodiny namočíme do studené vody, kterou přibližně v dvacetiminutových intervalech vyměňujeme. Jde o to, aby se zbavily nadměrné slanosti. Pokud někomu hodně slané rybí maso nevadí, může proces zkrátit (ochutnat ždibec a když je vše v pořádku, tak proplachování ukončit). Déle než tři hodiny by se močit neměly, ztrácely by pak chuť a byly by rozbahněné. Nakrájíme je na přibližně stejně velké kostky. Cibuli nakrájíme tak, jak nám vyhovuje - někdo má rád matesy s tenkými kroužky, jiný zase s nasekanou cibulkou na kostičky. Citron pořádně omyjeme, spaříme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, které ještě rozpůlíme. Na dno sklenice dáme trochu cibule, kuličku nového koření, půl bobkového listu (nebo jeden malý), tři kuličky pepře, půl plátku citronu a na to vrstvu nakrájených slanečků. Vše opakujeme až do naplnění sklenice, kterou pak zalijeme olejem, zavíčkujeme a uložíme někam do chladu. Domácí matesy by měly být za dva dny hotové, ale lepší je ještě den počkat. Chutné jsou pak ještě týden až deset dní.

Čas načtení: 2024-08-22 08:46:40

Kuře na citronech a rozmarýnu

Osvěžující záležitost, kterou si připravíme za pár minut – přesně takové je kuře na citronech a rozmarýnu a věřte, že tu intenzivní kyselou chuť si zamilujete. Pro konzervativní strávníky citronů doporučuji citron dávkovat postupně a případně navyšovat.Kuře na citronech a rozmarýnu v sobě kombinuje lehkost kuřete, výraznou kyselost citronu a jemnou chuť bylinek. Pokud byste celý pokrm chtěli zjemnit, nebojte se nakonec přidat trošku smetany na šlehání. Vznikne tak dokonalá krémová omáčka. The post Kuře na citronech a rozmarýnu appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.

Čas načtení: 2024-12-02 09:42:50

Užíváním MRAŽENÉHO CITRÓNU se rozlučte s cukrovkou, nádory a nadváhou – zde je návod, jak jej používat

Odstraňte cukrovku, nádory a nadváhu pomocí mražených citronů – objevte metodu zde Citron je velmi ceněný pro své skvělé zdravotní výhody. Citron plný vitamínu C, silného antioxidantu, nejen posiluje náš imunitní systém, ale také pomáhá v boji proti rakovinovým buňkám. Časté zařazování citronů do vaší stravy může výrazně zlepšit vaše celkové zdraví. Snadný způsob, jak […]

Čas načtení: 2025-04-26 09:10:00

Sprite uvádí příchuť limetky a citronu i variantu Zero

Sprite na český trh přináší novou příchuť, jež kombinuje chuť limetek a citronu. Nově nabízí i variantu Sprite Zero. 

Čas načtení: 2025-06-17 13:27:45

Jak na nezvyklé smoothie? Recepty, které vás překvapí!

Jak na nezvyklé smoothie? Recepty, které vás překvapí! redakce Út, 06/17/2025 - 13:27 Nápoje a Koktejly Klíčová slova: borůvkové smoothie zelené smoothie jahodové smoothie smoothie ze švestek pruhované smoothie čokoládové smoothie smoothie z řepy Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Čokoládové smoothie s kadeřávkem Zní to trochu netradičně? Možná. Ale spojení kadeřávku, kakaa a ovoce překvapivě skvěle funguje – jak chuťově, tak výživově. Toto smoothie je ideální jako rychlá a zdravá snídaně nebo svačina, když potřebujete doplnit energii. Zralý banán, borůvky a datle mu dodají přirozenou sladkost, zatímco kakao a trocha hořké čokolády zajistí bohatou, „dezertní“ chuť. A navíc – ani si nevšimnete, že jste právě vypili porci listové zeleniny! Co budete potřebovat: ½ hrnku nasekaných listů kadeřávku (nebo špenátu) ½ hrnku mraženého zralého banánu (nakrájeného) ¼ hrnku mražených borůvek ¼ hrnku jogurtu dle chuti (např. bílý, řecký nebo rostlinný) 2 vypeckované datle 2 lžičky neslazeného kakaového prášku + trochu na posypání 2 lžičky hořkých čokoládových lupínků + pár navrch na ozdobu 1 hrnek mléka dle výběru (např. kravské, mandlové, ovesné) Postup: Vše dejte do mixéru a mixujte dohladka. Nalijte do sklenice, posypte kakaem a čokoládou – a vychutnejte si netradičně skvělý začátek dne. Pruhované smoothie z manga, bobulí a řepy Ano, víme – mango a řepa ve smoothie zní trochu zvláštně. Ale tahle kombinace vás mile překvapí! Sladké mango, šťavnaté maliny a špetka citronu vytvářejí svěží ovocnou chuť, kterou krásně doplňuje zemitost řepy, jemné koření zázvoru a kurkumy a lehká kyselost granátového jablka. Tohle smoothie je doslova nabité prospěšnými látkami – od vlákniny, která podpoří trávení, přes přírodní antioxidanty, až po koření s protizánětlivými účinky. Skvěle se hodí jako snídaňová vzpruha nebo výživa před či po tréninku. Co budete potřebovat: Na první vrstvu: ¾ hrnku pomerančové šťávy ½ hrnku mraženého manga šťávu z ½ citronu špetku zázvoru a kurkumy (čerstvé nebo sušené podle chuti) Na druhou vrstvu (nalévá se navrch): ¼ hrnku šťávy z granátového jablka ½ hrnku mražených malin ¼ lžičky medu ½ uvařené červené řepy Postup: Nejprve rozmixujte suroviny na spodní (mangovou) vrstvu do hladka. Nalijte do sklenice. Odděleně rozmixujte suroviny na vrchní (řepnou) vrstvu a pomalu nalijte na první vrstvu. Podávejte ideálně ihned – a nebojte se experimentovat i s poměrem surovin podle své chuti! Smoothie z řepy, lesního ovoce a fazolí Hledáte způsob, jak oživit klasické smoothie z lesních plodů? Zkuste tuhle neotřelou kombinaci s červenou řepou a luštěninami. Možná to zní odvážně, ale věřte – výsledná chuť vás překvapí svou jemností a plností. A navíc je to doslova nutriční bomba. Řepa dodá zemitou hloubku, lesní ovoce svěžest a fazole hebkost i dávku kvalitních rostlinných bílkovin. Díky kakau a kapce vanilky má smoothie chuť čokoládového dezertu – jen v mnohem zdravější podobě. Co budete potřebovat: ½ hrnku cizrny nebo fazolí (uvařených) 1 menší vařená červená řepa (oloupaná) 1 ½ hrnku mraženého lesního ovoce ½ hrnku kvalitního kakaového prášku 1 hrnek mandlového mléka (nebo jiného rostlinného) 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička kokosového oleje 20 kapek tekuté stévie nebo 1 lžíce javorového sirupu ½ hrnku ledu Postup: Všechny suroviny (kromě kakaa) dejte do mixéru a mixujte dohladka. Nakonec do smoothie jemně vmíchejte ručně 1 lžíci kakaa Podávejte ideálně vychlazené a vychutnejte si nečekaně dobrou kombinaci chutí. Jahodové smoothie s arašídovým máslem a švestkovou šťávou Na první pohled netradiční kombinace – ale když se spojí jahody, švestky a arašídové máslo, vznikne překvapivě lahodné smoothie, které nejen skvěle chutná, ale také zasytí na delší dobu. Díky tvarohu, arašídovému máslu a ovoci je plné bílkovin, vlákniny i zdravých tuků. Navíc se obejde bez přidaného cukru – sladkost zajišťuje samotné ovoce a švestková šťáva. Ideální jako rychlá snídaně nebo výživná svačina, která udrží hlad na uzdě. Co budete potřebovat: ¼ hrnku plnotučného tvarohu 2 lžíce arašídového másla ¾ hrnku mražených, či čerstvých jahod ¼ hrnku švestkové šťávy ¼ hrnku vody ⅓ hrnku ledu Postup: Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte dohladka. Pokud chcete smoothie hustší, přidejte trochu víc ledu, pokud řidší, trochu vody. Podávejte ihned – a užijte si sladkou a přitom výživnou variantu oblíbené kombinace, jen POZOR NA ALERGIE!!!! Smoothie ze švestek a ovesného mléka Švestky ve smoothie? Proč ne! Tahle originální kombinace si vás možná získá víc, než čekáte. Švestky dodají přirozenou sladkost, takže není třeba přidávat cukr, a zároveň přinášejí spoustu benefitů pro zdraví – mimo jiné i pro pevnost kostí. V kombinaci s třešněmi, banánem, ořechovým máslem a ovesným mlékem vznikne jemně nasládlý a krémový nápoj, který je ideální jako lehká snídaně nebo svačina bohatá na živiny. Co budete potřebovat: ½ hrnku ovesného mléka ½ hrnku mražených neslazených tmavých třešní 2 švestky (čerstvé nebo mražené, vypeckované) ½ zralého mraženého banánu ½ hrnku kešu jogurtu (nebo jiného rostlinného) ½ lžíce kešu másla 1 lžička neslazeného kakaového prášku Postup: Vše dejte do mixéru a mixujte dohladka. Pokud smoothie chcete řidší, přidejte trochu vody nebo více ovesného mléka. Podávejte vychlazené – ideálně vypijte ihned po přípravě. Zelené smoothie s farmářským sýrem Možná to zní trochu neobvykle – sýr v ovocném smoothie? Ale když se na to podíváte zblízka, dává to smysl. Ovoce a sýr si skvěle rozumí nejen na talíři, ale i ve sklenici. Farmářský sýr, podobný tvarohu, dodá smoothie jemně krémovou konzistenci, aniž by přehlušil ostatní chutě. Zároveň přidává dávku bílkovin a jako fermentovaný výrobek může přispět i ke zdravému trávení. V kombinaci s listovou zeleninou a ovocem vznikne lehké, výživné smoothie ideální na dopoledne nebo jako lehká svačina. Co budete potřebovat: 2 lžíce farmářského sýra Malá hrst špenátu ½ hrnku mléka (dle výběru, klidně použijte rostlinné mléko) ½ mraženého banánu ¼ hrnku mražené tropické ovocné směsi Postup: Všechny suroviny vložte do mixéru a mixujte dohladka. Pokud chcete smoothie jemnější, můžete přidat trochu více mléka. Podávejte ihned – krémové, osvěžující a s netradiční a překvapivou chutí. Borůvkové smoothie pro podporu funkce mozku Toto netradiční smoothie nejen skvěle chutná, ale také může prospět vašemu mozku. Spojení borůvek, kurkumy, ořechů a hořké čokolády vytváří koktejl plný antioxidantů, zdravých tuků a látek podporujících činnost mozku. Skvělou zprávou je, že si tento recept můžete přizpůsobit podle vlastní chuti – přidáním dalšího ovoce nebo zeleniny podle nálady. Co budete potřebovat: 1 hrnek mražených borůvek ¼ lžičky kurkumy + špetička černého pepře (pro lepší vstřebatelnost) ½ hrnku jogurtu (klasického nebo rostlinného) 10 kešu oříšků nebo mandlí 1 lžíce hořkých čokoládových lupínků ¾ hrnku vody (případně více podle požadované konzistence) Volitelně: 1–2 listy kapusty nebo kadeřávku Postup: Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte dohladka. Pokud chcete sladší variantu, přidejte kousek banánu nebo pár malin. Podávejte ihned a nechte své tělo i mysl načerpat z tohoto výživného elixíru maximum. Tipy na skladování hotového smoothie a snadné čištění mixeru Hotové smoothie je nejlepší vypít ihned po přípravě, kdy má nejvíc chuti i živin. Pokud si ho ale potřebujete připravit dopředu, uchovejte ho ve vzduchotěsné sklenici v lednici – ideálně ne déle než 24 hodin. Před konzumací dobře protřepejte nebo promíchejte. Pro delší skladování můžete smoothie zamrazit do formy na led nebo uzavíratelné lahvičky – výborné třeba jako „snídaňová kostka“ na cesty. A co se týče mixéru – nejlepší trik na čištění? Nalijte do něj trochu teplé vody, přidejte kapku jaru, zavřete víko a na pár sekund zapněte. Pak jen opláchněte a máte hotovo, bez drhnutí! Přidat komentář fotografie pixabay.com text redakce Mango a řepa, čokoláda s kapustou, nebo dokonce smoothie s uzeninou, či sýrem? Zní to šíleně, víme. Ale tyhle zvláštní kombinace vás mohou překvapit – nejen svou chutí, ale i tím, jak prospěšné jsou pro vaše tělo. Pokud už vás omrzelo pořád to samé jahodovo-banánové smoothie, je čas dát své ranní rutině nový šťavnatý impuls. Smoothie jsou nabitá vitamíny, snadno se připravují a skvěle se hodí na cesty – do školy, do práce, nebo jako rychlá vzpruha po tréninku. A pro rodiče jsou smoothie perfektním způsobem, jak nenápadně propašovat do dětského jídelníčku zeleninu – zamaskovanou oblíbeným ovocem, samozřejmě. Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Tak do toho – dejte šanci novým kombinacím!

Čas načtení: 2025-06-26 23:09:15

Jak využít celé melouny? Udělejte si džem z melounových slupek

Jak využít celé melouny? Udělejte si džem z melounových slupek redakce Čt, 06/26/2025 - 23:09 Ovoce, Zelenina a Houby 1 - 1000 Kč Lehké 30 minut a více Klíčová slova: džem z melounových slupek jak využít melounové slupky Co je potřeba Na cca 12 skleniček zavařeniny budete potřebovat: Cca 800 g slupek z melounů, přičemž používají se jen bílé části s tenkou vrstvou růžové, bez tmavě zelené vrstvy. Ta se výborně odstraňuje škrabkou. 500 g krupicového cukru 1 l vod 150 ml bílého vinného octa šťáva z celého citronu Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Postup Nejdříve ze všeho meloun pečlivě umyjeme a za pomoci škrabky či ostrým nožem pomalu a opatrně odstraníme vrchní zelenou část. Jakmile máme tvrdou zelenou část pryč, můžeme bílou nebo narůžovělou dužinu začít krájet na cca 2,5 cm proužky, paličky či cokoli jiné. Do hrnce dejte vařit vodu a přidejte vinný ocet. Do vody pak můžete přidat nakrájené slupky a asi hodinu vařit na mírném plamenu. Jakmile jsou slupky průsvitné, máte uvařeno. Poté slupky přeceďte, propláchněte vodou a vymačkejte. Slupek by nám v každém případě mělo zbýt asi půl kila. Nakonec přidáme cukr, vodu 250 ml a zahřejeme s pozvolným mícháním, aby se cukr rozpustil. Začněte směs vařit a přidejte jak slupky, tak šťávu z celého citronu a vařte asi 40 minut, dokud sirup nezhoustne. Nakonec směs vlijeme ještě horkou do čistých a suchých skleniček. Po naplnění skleničky obraťte vzhůru dnem a po vychladnutí odstavte do tmavé špajze nebo do sklepa. Melounová marmeláda vám jistě zachutná. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že slupky z melounu začnete využívat i vy. Přidat komentář foto Melon Watermelon Fruit - Free photo on Pixabay text redakce  Když si koupíme meloun, většinou z něj vydlabeme nebo vyjíme střídku, neboli dužinu, a tvrdší zelenou slupku necháme být a vyhazujeme ji buď domácím zvířatům, nebo ji házíme do koše. To je ovšem škoda, protože se slupky dají velmi dobře využít např. na výrobu džemu. Je chuťově povedený, zajímavý, bude chutnat vám i dětem a určitě se ve vaší spíži či sklepě příliš dlouho neohřeje. Samozřejmě je ještě lepší, pokud se vám podaří sehnat meloun nikoliv kupovaný, ale vypěstovaný na zahrádce bez použití různých postřiků. Pojďme se podívat na to, jak se samotný džem vyrábí.

Čas načtení: 2025-07-07 10:54:00

Dietní verze míchaných drinků

Piňa colada, Mojito, Cuba libre – alkohol a cukry v míchaných nápojích jsou zrádné. Je jasné, že v letních měsících se koktejlům neubráníme. Takže se naučíme jejich zdravější verzi.  Než začnete s přípravami a následnou konzumací, mějte na paměti, že každý z klasických míchaných nápojů se rovná 45 minutám na běžeckém pásu, abyste ho spálili. Alkohol je bohužel jeden z nejhorších pachatelů, pokud jde o hubnutí a udržování hmotnosti. Ovlivňuje totiž vaši biochemii a zhoršuje metabolismus tuků až o 73 %. To je vážně hodně. A když k němu přidáte cukr, pak se ženete přímo do záhuby. Nemusíte být úplný abstinent, klíčem k úspěchu je být chytrý a konzumovat ho v menší míře. Naše rada zní: pijte maximálně 2× v týdnu a pouze 2 nápoje za noc. Při výběru drinku se držte čistého alkoholu jako je vodka, tequila nebo bílý rum a pijte pouze nízkokalorické přírodní mixy (z čerstvého pomeranče, citronu nebo limetky, čerstvé máty). Zde je několik dobrých nápojů, které mají kolem 120 až 130 kalorií: 1 panák vodky Šťáva z poloviny citronu 1/4 panáku Cointreau Lístky máty Led Soda 1,5 panáku stříbrné tequily 3/4 panáku grapefruitové šťávy Postříkat čerstvou šťávou z limetky 2 plátky chilli papričky Soda 3/4 panáku ochucené vodky 2 panáky růžového vína Postříkat šťávou z grapefruitu Soda Pamatujte si: Udržování rovnováhy je klíčem ke zdravému životnímu stylu. Pokud víte, že budete popíjet, vyvažte to větší aktivitou během dne a doplňte o intenzivnější cvičení následující den.

Čas načtení: 2020-10-22 20:06:00

Keto palačinky

6 ks Vejce, 115 g Krémový sýr, 85 g Rozpuštěné máslo, 0.75 hrnek Mandlová mouka, 0.75 g Ovesná vláknina, 2 lžička Prášek do pečiva, 1 ks Kůra z 1/2 citronu, 1 špetka Sůl, 85 g Borůvky, V misce smíchejte vejce, rozpuštěné máslo a krémový sýr. Následně opatrně zašlehejte mandlovou mouku, ovesnou vlákninu, prášek do pečiva, citronovou kůru a špetku soli. Poté nechejte celou směs několik minut odpočívat.   Na pánvi rozpusťte trochu másla a začněte na něm smažit menší palačinky. Jakmile bude dno každé z nich dostatečně pevné, na každou nasypejte trochu borůvek. Během servírování palačinky ozdobte šlehačkou a máslem.   Keto dieta je známá kvůli naprostému vyškrtnutí cukru. Někdy nás ale začne honit mlsná, takže nemusí být snadné náhlému pokušení odolat. Proto vám přinášíme recept na keto palačinky, které jsou vhodné pro proteinové diety. Zdravý jídelníček by neměl být o tom, že si musíte něco odpírat. Aby vás zdravý životní styl bavil, měl by v něm být prostor i pro nějaké to potěšení. Proto budeme rádi, když vyzkoušíte tento recept na proteinové palačinky.  

Čas načtení: 2022-08-02 15:15:00

5 neobvyklých způsobů, jak používat jedlou sodu pro krásu

Jedlá soda neslouží pouze za účelem vaření a čištění. Mimo jiné po přidání do vody zmírňuje pálení žáhy a dokáže zklidnit podráždění po kousnutí hmyzem. její všestrannost lze uplatnit i v kosmetice. Domácí peelingVytvořte jemný peeling smícháním 3 dílů jedlé sody a 1 dílu vody. Vhodné např. před nanášením samoopalovacího krému. Díky této péči nebudete mít šmouhy na těle.Suchý šamponChcete-li protáhnout dobu mezi mytím vlasů, zkuste tento jednoduchý recept. Smíchejte čtvrt šálku marantového prášku (jemný přírodní prášek vyráběný ze škrobnatých hlíz vytrvalých bylin, jako je jako Maranta arundinaceatravinami), jednu lžíci jedlé sody  a kapku levandulového éterického oleje. Do směsi ponořte velký široký kartáč, oklepte přebytek a včesejte ke kořínkům vlasů. Jedlá soda absorbuje olej a zápach, takže budete mít pocit čistých a voňavých vlasů. Nepotřebujete žádnou sprchu.Péče o nohy3 lžíce jedlé sody rozpuste v nádobě s teplou vodou a přidejte plátky citronu. Jde o skvělou lázeň pro nohy, která je nejen osvěžuje, ale zároveň i čistí, Doporučuje nechat nohy namočené 10-15 minut. Potom si vytvořte pastu ze 3 dílů jedlé sody a 1 dílu vody a jemně s ní bruste ztvrdlou kůži a nehty.Rozjasněte svůj úsměvBělení zubů je drahá záležitost, navíc peroxidu vodíku obsažený v bělících prostředcích může způsobit citlivost zubů. Takže, zkuste tuto přírodní alternativu. Navlhčete štětinky kartáčku, posypte jedlou sodou a čistěte zuby. Zbavíte se tak povrchových skvrn.Zklidnění spálené kůže od sluníčkaDo litru vody nasypte 4 lžíce jedlé sody. Namáčete do směsi žínku a přkládejte na spálená místa. Tímto postupem můžete řešit i klasické popáleniny. Soda rychle pomůže.

Čas načtení: 2023-07-31 12:02:14

Okoun recept – rychlý a delikátní

Skvělý a jednoduchý způsob, jak upéci okouna na citrónu a s bylinkami. Zkuste to, je to skvělé. The post Okoun recept – rychlý a delikátní appeared first on Rybo.cz.

Čas načtení: 2024-02-21 07:25:36

Gant přichází s novou vůní pro muže

GANT, kultovní značka klasického amerického sportovního stylu, s hrdostí představuje svoji novou pánskou vůni. Její nadčasová kompozice je inspirovaná východním pobřežím USA, kde značka roku 1949 vznikla. GANT Eau de Toilette je osobitá vůně, která vás hned v úvodu ohromí svěží kombinací citronu, bergamotu a mandarinky. Následují pikantní tóny růžového pepře a listů kurkumy. Akord

Čas načtení: 2024-02-27 07:32:20

Jak voní paprsky slunce? Toy 2 Pearl zná odpověď.

Kreativní génius módního domu Moschino, loučící se Jeremy Scott, se znovu spojil s parfumářským know-how společnosti Euroitalia a představují novou vůni Toy 2 Pearl. Unisexový zářivý parfém propojuje omamný opar hydroponického jasmínu a svěží jiskřivost slaného citronu. Vůni zahaluje fascinující éterický hravý flakon, který se se světlem barevně proměňuje. Je v ikonickém tvaru medvídka s

Čas načtení: 2024-03-17 21:03:00

Kontrola potravin v Poděbradech: Citróny s podváhou nebo plesnivá rajčata

Štáb TV Nova se vypravil zkontrolovat prodej potravin do Poděbrad. Hned v prvním obchodě nesplňovala většina balení citrónů deklarovanou váhu. Jinde zase nebyla nouze o plíseň nebo rozbitá vejce. Našly se ale i obchody, které zazářily.

Čas načtení: 2024-04-04 08:48:46

RECEPTŮ NA BEZOVÝ SIRUP JE MNOHO, ALE TENTO JE NEJLEPŠÍ A NEJSNADNĚJŠÍ

Ingredience: 4 litry vody,35 bezových květů,4 kg cukru,1/2 kg citronu,12 dkg kyseliny citrónové Nejlepší přítel těhotných a neplodných žen! Léčí všechny nemoci dolní části těla, záněty, vředy a zlomeniny. Je téměř nemožné vyjmenovat všechno co léčí Pokračování na další straně

Čas načtení: 2024-04-05 20:16:39

CITRÓNOVÁ LIMONÁDA

3 kostky cukru šťáva z jednoho citrónu 1/3 litru vody Do sklenic rozpustíme cukr do trochy vody. Přidáme citronovou šťávu a zalijeme vychlazenou stolní vodou nebo sodovkou.

Čas načtení: 2024-04-05 20:15:26

BOWLE (bez alkoholu)

ovoce – drobně nakrájené a čerstvé, dobře zralé a šťavnaté (broskve, meruňky, jahody, jahody, maliny, pomeranče) cukr – podle chuti šťáva z citrónu silný čaj čistý led Do hluboké skleněné mísy vložíme drobněji…

Čas načtení: 2024-04-07 11:33:25

OŘECHOVÝ LIKÉR

20 ks zelených ořechů 1 litr slivovice nebo čistého lihu 6 zrnek nového koření 5 hřebíčků špetka anýzu špetka fenyklu trocha zázvoru půl citrónu kousek skořice vanilka pomerančová kůra ¼ kg cukru ½ litru…

Čas načtení: 2024-04-07 13:08:26

ZÁZVOROVÝ ČAJ

10 kg čerstvého strouhaného zázvoru 1 litr vody šťáva z citrónu nebo z pomeranče cukr Uvedené množství strouhaného zázvoru vaříme 5 minut v jednom litru vody. Poté jej přes cedník vymačkáme. Do vzniklého čaje přidáme…