Po 16letech jsem zahodil všechen kod webu a napsal celý kod znovu. Vypadá to tu +- stejně, ale pokud narazíte na něco co vám vadí tak mi o tom napište: martin@vorel.eu nebo se mi ozvěte na twitteru Začal jsem dělat change log.

Kurzy ze dne: 06.06.2025 || EUR 24,750 || JPY 15,035 || USD 21,695 ||
sobota 7.června 2025, Týden: 23, Den roce: 158,  dnes má svátek Iveta, zítra má svátek Medard
7.června 2025, Týden: 23, Den roce: 158,  dnes má svátek Iveta
DetailCacheKey:d-1037622 slovo: 1037622
Se zeleninou proti rakovině

Převratná studie Amerického institutu pro výzkum rakoviny došla k následujícímu závěru: „Ať už má rostlinná strava jakýkoli účinek, je to způsobeno nejenom tím, že je z ní vyloučeno maso, nýbrž také tím, že je do ní zařazeno jak velké množství, tak i široká škála druhů zeleniny a ovoce, vyznačující se velkou rozmanitostí látek s potenciálem předcházet rakovině.“

---=1=---

Čas načtení: 2025-03-03 18:57:46

Tato zelenina je mocnou zbraní proti rakovině, ale Češi na ni zapomínají

Rakovina patří k nejvíce obávaným chorobám na světě. V České republice to bohužel platí takřka dvojnásobně, neboť patří k zemím, v nichž je výskyt rakoviny v porovnání například s evropským průměrem výrazně vyšší. The post Tato zelenina je mocnou zbraní proti rakovině, ale Češi na ni zapomínají first appeared on Pravda24.

\n
---===---

Čas načtení: 2024-03-14 08:55:56

Červené kari se zeleninou a kuřecím masem

Ve stravování jsem po pravdě velmi tradiční a spíše těžím z lokálních surovin. Jenže občas je potřeba si dát do sosáčku a ochutnat trošku jiné chutě. Mou velkou láskou je červené kari se zeleninou a kuřecím masem a jsem si jistá, že si jej zamilujete i vy. 🙂 Červené kari se zeleninou a kuřecím masem rozhodně nepatří mezi nějak přehnaně složité recepty. Stačí jen použít dobré kvalitní červené kari a jednoduchá lahůdka je za pár minut na světě. The post Červené kari se zeleninou a kuřecím masem appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem.

Čas načtení: 2025-02-15 11:50:57

Jak uvařit krůtí prsa na jarní způsob?

Jak uvařit krůtí prsa na jarní způsob? redakce So, 02/15/2025 - 11:50 Drůbež Klíčová slova: krůtí prsa krůtí prsa na jarní způsob krůtí maso se zeleninou krůtí maso s pomerančovou šťávou Co je potřeba Jestliže si vaříte do zásoby na dva dny pro početnější rodinu, budete potřebovat následující suroviny. V opačném případě stačí vydělit dvěma a jídlo bude pro rodinu na 1 oběd. 1 kg krůtích prsou Velkou cibuli Olej nebo máslo (3 lžíce) Konzerva hrášek + mrkev včetně nálevu Pomeranč Sůl + pepř Smetana na vaření Hladká mouka na zahuštění Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Postup Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme krůtí prsa na cca 1cm plátky. Krájíme proti vláknům masa. Poté je posolíme a mírně opepříme. Na pánev dáme olej nebo máslo a dle libovůle nakrájenou cibuli. Kdo chce, může ji nakrájet jen na kolečka či půlměsíčky, což pokrm hezky ozvláštní. Jakmile je cibule mírně osmahnutá, přidáme maso. Osmažíme z obou stran a poté přidáme konzervu se zeleninou společně se šťávou. Dle potřeby můžeme přilít i trochu vývaru nebo vody. Po cca 20 minutách dušení přidáme šťávu z pomeranče, kterou zbavíme případných jadýrek. Necháme 5 minut provařit a přidáme smetanu smíchanou s cca 2 lžícemi hl. mouky. Tím nám šťáva zhoustne a získáme výtečnou omáčku. K jídlu se hodí všechny přílohy. Podle toho, jestli budete chtít použít brambory, rýži nebo těstoviny je dobré ponechat řidší nebo naopak zahustit omáčku tak, jako jsme to udělali my. Krůtí prsa na jarní způsob jsou výtečná se šťouchanými bramborami na jarní cibulce nebo klasicky na cibuli. Stačí, abyste si ji do zlatova najemno nakrájenou osmažili a spolu s tukem přilili k uvařeným bramborům. Pořádně promícháme, čímže se brambory mírně „rozbijí“. Zkuste to jako my a uvidíte, že budete maximálně spokojeni. Přidat komentář foto redakce text redakce Je tady konec zimy a mnozí z nás se nemohou dočkat jara. I když si zatím nemůžeme na zahrádce utrhnout vlastní ovoce nebo sklidit zeleninu, nic nám nebrání si připravit masité pokrmy s pomocí kvalitní konzervované zeleniny. Aby byl pokrm svěží, jako je jaro samotné, můžeme použít pro šťávu z pomeranče. Tím získá i šťáva nádech jara. Co vše budeme potřebovat?

Čas načtení: 2025-05-16 13:47:47

Quinoa salát s pečenou zeleninou a bylinkovým tahini dresinkem

Ingredience (2 porce): Na základ: 100 g bílé nebo trojbarevné quinoi 1/2 lžičky soli 250 ml vody Na pečenou zeleninu: 1 menší batát (sladká brambora) 1 menší cuketa 1 červená paprika 1 červená cibule 1 [... The post Quinoa salát s pečenou zeleninou a bylinkovým tahini dresinkem appeared first on magazín Energie života.

Čas načtení: 2024-02-08 08:08:46

Jak zahustit omáčku? Pomoci si můžete moukou, škrobem, vejci i zeleninou

Připravujete omáčku, ale není tak hustá, jak byste si přáli? Naštěstí existuje pár zaručených triků, jak i z tekuté omáčky vytvořit krémovou a úžasnou. Nemusíte k tomu použít pouze mouku, ale i další suroviny, které najdete ve své kuchyni. Které? Jak zahustit omáčkou moukou Nejrozšířenějším způsobem, jak zahustit omáčku, je použití mouky. Aby se v ... The post Jak zahustit omáčku? Pomoci si můžete moukou, škrobem, vejci i zeleninou first appeared on SuprŽena.cz.

Čas načtení: 2024-02-27 10:03:57

Mrkve a zběsile – štafetový závod se zeleninou

Závodníci jsou seřazeni na startovní čáře, všichni rozděleni do barevně označených týmů. Fanynky povzbuzují závodníky od cílové pásky, vzduchem se nese pach nafty a potu. Ne, tohle není úvod nového dílu filmové série Rychle a zběsile. Článek Mrkve a zběsile – štafetový závod se zeleninou se nejdříve objevil na Gaming Professors | Herní magazín, recenze her, hry na pc.

Čas načtení: 2024-05-01 15:30:00

Jak na pěstování rostlin ze supermarketové zeleniny

Možná už jste slyšeli, že si z pecky avokáda můžete vypěstovat celý stromek avokáda. Ale jak je to se zeleninou, a dokonce se zeleninou ze supermarketu? Také může být základem pro vaše pěstitelské umění?

Čas načtení: 2025-03-13 18:36:00

Proč je třeba udržet cukr pod kontrolou a jak na to?

Koncentrace krevního cukru glukózy v krvi se označuje jako glykemie. Zdravé tělo si glykemii přísně kontroluje, protože výkyvy nahoru i dolů mu škodí. Co nejčastěji způsobuje výkyvy cukru v krvi? Jídlo!Jak jídlem ovlivňujeme glykemii Přejídání se cukrem je běžnou výživovou příčinou většiny nejběžnějších nemocí. Opakované a vysoké peaky krevního cukru vedou k častému a vysokému uvolnění hormonu inzulinu. Jeho častý nadbytek v krvi může způsobit rozvoj inzulinové rezistence a vznik nemocí, které s ní souvisejí.Ve zdravém těle se glykemie udržuje v rozmezí 3,5 až 5,5 mmol/l nalačno, přičemž po jídle by měla mít hodnotu nejvýše 8,5 mmol/l. Množství glukózy v krvi reguluje hned několik hormonů. Zásadní vliv má hormon slinivky břišní inzulin, který glykemii snižuje. Glukagon, katecholaminy, glukokortikoidy a růstový hormon glykemii naopak zvyšují. Proč omezovat cukry? Nižší obsah sacharidů ve stravě vede k menšímu vzestupu krevního cukru a inzulinu po jídle, a tedy k menší tendenci ukládat živiny do tukových zásob. Malé kolísání inzulinu a hladiny cukru v krvi také přispívá k méně častým pocitům hladu. Jídlo s dostatkem tuků a bílkovin doplněné zeleninou zasytí na delší dobu a umožní delší intervaly mezi jídly. Dostatečné vyhladovění a nízká hladina inzulinu mezi jídly jsou důležité, protože jedině tak se nastartuje spalování vlastních tukových zásob. Odkud získáváme glukózu Tělo získává glukózu ze stravy, ale dokáže si ji zajistit také vlastní výrobou. Zdrojem glukózy ze stravy jsou jednoduché a složené cukry. Jednoduché cukry najdeme v cukřence, slazených produktech nebo v ovoci a mléku. Složené cukry jsou například v zelenině, v obilovinách a v luštěninách. Podle rychlosti, jakou se z dané potraviny glukóza uvolňuje, se určuje její glykemický index. Zjednodušeně řečeno – čím je index vyšší, tím rychleji a více hladina glukózy v krvi stoupá, a tím větší množství inzulinu se následně uvolní. Při překročení kapacity tukových zásob (ať už z přejídání cukry, tuky, z čehokoli) hrozí vznik inzulinové rezistence, při níž buňky ztrácejí citlivost na inzulin, který je pak proto čím dál méně efektivní. Po určité době může dojít ke snížení schopnosti slinivky břišní produkovat dostatek inzulinu, načež dochází k hyperglykemii a vzniku cukrovky 2. typu. Jak se přeměňuje glukóza v těle Glukóza se uvolňuje rozštěpením sacharidů v tenkém střevě. Jako přímý zdroj energie používají glukózu játra, svaly a tuková a mozková tkáň. Nepoužitá glukóza se může v játrech a svalech uskladňovat do zásob v podobě glykogenu, ale může se také přeměnit na tuky (mastné kyseliny a triacylglyceroly), které se uloží do našich tukových zásob. Při hladovění si tělo udržuje normální hladinu glukózy štěpením z vlastních zásob (z glykogenu) a tvorbou z nesacharidových zdrojů v procesu, který nazýváme glukoneogeneze. Kolik cukru v krvi máme V těle máme asi 5 litrů krve, v nichž jsou rozpuštěny přibližně 4 gramy glukózy. To je množství odpovídající jedné kostce cukru nebo jedné čajové lžičce. Pro cukrovku 2. typu stačí mít v krvi o čtvrt lžičky cukru více. Z toho je jasné, jak přísně si naše tělo kontroluje množství cukru a jak minimální je rozdíl mezi normální a vysokou hladinou glukózy v krvi, tedy mezi zdravým člověkem a diabetikem. A hlavně, jak snadno si lze normální hladinu krevního cukru rozhodit. Je cukr nejlepší palivo? Většina buněk našeho těla může spalovat glukózu nebo ketolátky z tuků. Dokonce i mozkové buňky využívají jako zdroj energie převážně glukózu pouze v případě, že zkonzumujeme určité množství sacharidů. S klesajícím množstvím sacharidů v jídle se zvyšuje poměr energie, kterou mozek získává z ketolátek. Proč buňky spalují vždy nejdříve glukózu? Není to proto, že by jim glukóza víc chutnala nebo prospívala. Je to proto, že se jí tělo musí rychle zbavit – odstranit ji z krve s cílem udržení normoglykemie. Sacharidy jsou hlavním zdrojem energie jen tehdy, pokud jsou hlavní složkou naší stravy. To je však kulturní záležitost, nikoli výživová nutnost. Kolik cukru bychom měli jíst Ve skutečnosti není nutné stravou dodávat vůbec žádné cukry, protože všechen cukr (tzv. obligátní potřebu) si tělo může zajistit vlastní výrobou glukózy. Přesto nám stále mnoho expertů a platná oficiální doporučení v podobě výživové pyramidy tvrdí, že bychom měli dodávat 50–55 % energie v podobě sacharidů. Při běžném energetickém příjmu 8 500 až 10 000 kJ je to tedy asi 250 až 320 g sacharidů denně! Co nejvíce narušuje hladinu krevního cukru Největší vliv na hladinu krevního cukru má přejídání se sacharidy a neustálé celodenní pojídání, které je dnes naprosto běžné. Důsledky dlouhodobé přílišné konzumace cukrů jsou dnes už jasně vidět – za posledních 30 let se ve vyspělých zemích ztrojnásobily počty diabetiků 2. typu. Jen v USA je asi 26 milionů diabetiků, kromě toho se odhaduje až 80 milionů lidí s prediabetem. To je dohromady asi třetina populace USA. My tak daleko ještě nejsme, ale tendence máme úplně stejné. Podle posledních dat se dnes v Česku léčí asi osm set tisíc lidí s diabetem, za osm let jich může být milion a tímto tempem do roku 2030 až 1.3 milionu. Glukózová revoluce Vyrovnat hladinu glukózy lze i bez nízkosacharidové diety. Až 90 % z nás trpí nadměrným množstvím glukózy v těle a většina z nás o tom ani neví. Jaké jsou nejběžnější příznaky? Chutě na jídlo, únava, neplodnost, hormonální problémy, akné, vrásky… A časem i rozvoj onemocnění, jako je diabetes 2. typu, syndrom polycystických vaječníků, rakovina, demence a srdeční choroby. Pokud je podle ní hladina krevního cukru v nerovnováze, blikají kontrolky a spouští se alarmy. Přibíráme na váze, naše hormony jsou v nepořádku, cítíme se unavení, máme chuť na další dávku cukru, naše pleť se kazí, naše srdce trpí. Stále více se blížíme k cukrovce 2. typu. Přitom stačí konzumovat potraviny v pořadí, které omezuje prudký nárůst krevního cukru. Prakticky je nejprospěšnější před každým jídlem nebo v jeho průběhu začít zeleninou, poté se přidávají bílkoviny a tuky a až později sacharidy. Takto můžete jíst cokoliv z oblíbených jídel, když si třeba jako první dáte salátek. Ještě snazší je přidat ocet do nápoje nebo jídla. Kvalitní ocet, jako třeba jablečný nepasterovaný, který je v Česku běžně k dostání, také omezuje nárůst krevního cukru. Stačí přidat přibližně lžíci do sklenice vody, kterou popíjíte před jídlem, nebo ho používat třeba do salátových zálivek. A třetí prospěšné doporučení je hýbat se – asi 20 minut po jídle se jít aspoň na chvíli projít. Prospěje i zkratka, třeba jen pár dřepů. Zásadní je rozhýbat svaly, které poté efektivněji využívají přijímanou glukózu a také zamezí jejímu nárůstu v krvi.

Čas načtení: 2025-05-26 22:13:52

Jaké recepty zvolit při grilování na Den dětí

Jaké recepty zvolit při grilování na Den dětí redakce Po, 05/26/2025 - 22:13 Masa 1 - 1000 Kč Mírný 30 minut a více Klíčová slova: grilované zeleninové špízy recept grilované špízy grilovaná kukuřice klas recept na grilovaný sýr Tipy Připravte dětem malé „grilovací menu“ s různými druhy zeleniny a masa, aby si mohly samy vybrat. Mějte připravené i dipy a omáčky – jogurtový dip, kečup, majonézu, česnekový dip. Nezapomeňte na bezpečnost dětí u grilu – zajistěte, aby tam měli přístup jen dospělí. Hodnocení Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 1. Mini kuřecí špízy s barevnou zeleninou Ingredience: Kuřecí prsa nakrájená na menší kousky Paprika (červená, žlutá, zelená) nakrájená na kostky Cuketa nakrájená na kolečka Cherry rajčátka Olivový olej, sůl, pepř, bylinky (např. tymián, rozmarýn) Postup: Kuřecí maso i zeleninu marinujte 30 minut v olivovém oleji s bylinkami, solí a pepřem. Naskládejte na špejle střídavě maso a zeleninu. Grilujte na středním ohni 10–15 minut, dokud není maso propečené. 2. Domácí grilované mini hamburgery Ingredience: Mleté maso (hovězí, vepřové nebo mix) Sůl, pepř, prolisovaný česnek Mini housky Salát, plátky rajčete, okurky, sýr, kečup, hořčice Postup: Maso ochuťte solí, pepřem a česnekem, vytvarujte malé placičky. Grilujte na grilu 4–5 minut z každé strany. Podávejte v mini houskách s oblíbenou zeleninou a omáčkami. 3. Grilované zeleninové špízy (vegetariánská varianta) Ingredience: Cuketa, lilek, paprika, žampiony, cherry rajčata Olivový olej, sůl, pepř, bylinky Postup: Nakrájej zeleninu na větší kousky, marinuj v oleji a bylinkách. Naskládej na špejle a griluj 10 minut. 4. Grilované kukuřičné klasy Ingredience: Kukuřičné klasy Máslo, sůl, pepř, případně bylinky (např. čerstvý koriandr nebo petrželka) Postup: Kukuřici oloupej z většiny listů, ponech trochu, aby držely. Griluj na mírném ohni 15–20 minut a během grilování potírej máslem. Nakonec posyp solí a bylinkami. 5. Opečené sýrové placky (halloumi nebo balkánský sýr) Ingredience: Halloumi sýr nakrájený na plátky Olivový olej, pepř, sušené bylinky Postup: Plátky sýra potřete olejem a grilujte 2–3 minuty z každé strany. Podávejte jako přílohu nebo samostatně. Přidat komentář Fotografie pixabay.com text redakce Máte-li doma gril, bylo by škoda nevyžít jej pro skvělá grilovaná jídla na Den dětí. Že nevíte, která by to měla či mohla být? Nemáte nápady a inspiraci. Tady je několik chutných a dětmi vítaných pokrmů, které je nadchnou. 

Čas načtení: 2023-04-06 00:00:00

Domácí „čína“. Kde seženete kvalitní asijské potraviny?

Asijská kuchyně dnes už není klasická „čína“ v bistru, kde máte kung-pao nebo maso pěti vůní se zeleninou a bambusem. Oblíbenými se staly i polévka pho, sushi, fantastický je ramen. Lidé objevují Asii skrze gastronomii a hledají kvalitní potraviny a přísady jako řasy na balení sushi, koření tandoori ...

Čas načtení: 2013-04-05 00:00:00

Keramické květináče na bylinky

Sluneční paprsky propouští do našich domácností první stopy jara. Pomalu zaplňujeme lednici zeleninou a ovocem z prvních jarních trhů, nadšeně chystáme velikonoční výzdobu nebo zkoušíme nové recepty. Dopřejme si chutné pokrmy s vůní čerstvých bylinek – už jste si je také pořídili? Čerstvé bylinky si ...

Čas načtení: 2020-10-31 18:37:15

Šunkovo-sýrový předkrm

0.5 ks pórek, 8 plátek tvrdý sýr, 100 g žervé, 100 g tavený sýr s bylinkami, 8 plátek šunka, 1 ks sůl, 1 ks mletý bílý pepř, 1 ks sekaný tvrdý sýr, Pórek omyjeme, osušíme a část nasekáme najemno. Zbytek použijeme na ozdobu. Tavený sýr a žervé vyšleháme dohromady, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme jemně usekaný pórek. Podle chuti můžeme vmíchat i kousek nasekaného tvrdého sýra. Na desku rozložíme plátky šunky, na které položíme plátek sýra. Lžící naneseme sýrovou směs a vše stočíme do silné rolky. Tu pak šikmo rozřízneme. Na talířek rozdělíme vždy dvě přepůlené rolky, ozdobíme zbylým pórkem, popřípadě zeleninou a ovocem podle sezóny. Šunkovo-sýrový předkrm servírujeme dobře vychlazený s plátky veky.

Čas načtení: 2020-10-31 18:26:09

Šunková pomazánka

100 g šunkový smetanový tavený sýr, 200 g šunka, 1 ks mletý bílý pepř, 3 lžíce smetana, 150 g sýr Lučina, 1 ks sůl, 150 g sýr Cottage, Šunku nakrájíme na malé kousky. Sýry společně utřeme se smetanou. Základ osolíme a opepříme. Nakonec do něj vmícháme nakrájenou šunku. Šunkovou pomazánku mažeme na bílé nebo tmavé pečivo a zdobíme čerstvou zeleninou. Šunková pomazánka se hodí na chlebíčky nebo jednohubky.

Čas načtení: 2021-06-08 21:00:34

Semínka nemusíte jen sázet. Na některých si skvěle pochutnáte

Jaro je obdobím, kdy se zahrádkáři neustále rýpou v hlíně, sází všelijaká semínka, pečují o ně, hnojí malé rostlinky z nich vzešlé a pečují o ně jako o to nejcennější, co mají. A ono to také to nejcennější je, protože semena, to jsou skryté malé zázraky – vždyť z něčeho tak titěrného dokáže vyrůst rostlina, která plodí a plodí a plodí a dokáže nás nasytit chutným a zdravým ovocem či zeleninou. A proto není na škodu si čas od času na nějakých těch semínkách smlsnout, ukrývají v sobě totiž mnoho cenného.

Čas načtení: 2021-01-10 10:22:19

Šílenost jménem bramborová dieta: žádné bílkoviny ani tuky, jen brambory

Když se někdo pustí do hubnutí a snaží se jíst jen zdravě, často začne zcela vynechávat přílohy a jí jen libová masa, například se zeleninou. Obzvláštním nepřítelem se pro něj stávají zejména brambory, a to ve všech svých podobách. Hledí se na ně jako na nežádoucí zdroj sacharidů. Opačným extrémem je pak bramborová dieta, kdy si dopřáváte jen brambory a nic jiného.

Čas načtení: 2020-02-11 21:38:09

Přílohy: zlo nebo normální součást jídelníčku?

Existují témata, na nichž se dietní poradci a nutriční specialisté asi nikdy neshodnou. Jedním z takových problémů je otázka příloh. Někdo vám bude tvrdit, že přílohy můžete klidně vynechávat, případně je nahrazovat čistě zeleninovými saláty nebo samotnou zeleninou, jiní jsou zase zarytými zastánci příloh a tvrdí, že přílohy vám nikterak neublíží a naopak tělo živiny z nich potřebuje. Jak se v tom tedy vyznat?

Čas načtení: 2015-09-18 11:32:45

Recept: vepřové maso na karamelové mrkvi

Maso s mrkví zná asi každý ze školní jídelny a vzpomínka to obvykle nebývá nejpříjemnější. Právě proto přinášíme dnešní recept. Dietní maso může být i vepřové a v kombinaci se zeleninou máme hned ukázkově zdravý oběd.

Čas načtení: 2015-05-09 22:15:17

Veganská strava není vždy zdravá

Pro mnohé z lidí je veganství synonymem zdravé stravy a veganské jídlo je spjaté nejčastěji s ovocem a zeleninou. A protože ovoce a zelenina jsou odjakživa vnímány jako zdravé potraviny, můžeme se mylně domnívat, že vše veganské je vlastně zdravé.

Čas načtení: 2014-06-06 00:44:53

Recept na pravé rizoto

Vybavuje se vám rizoto jako uvařená rýže smíchaná s mraženou zeleninou, kousky masa a zasypaná strouhaným eidamem? Pak přišel čas ochutnat pravé rizoto. Příště už "rizoto po česku" budete nazývat pravým jménem.

Čas načtení: 2016-02-10 19:00:00

Které ovoce jíst denně? Banány!

Ovoce je, spolu se zeleninou, jediným zdrojem zdravých komplexních cukrů, které jsou pro tělo a jeho dostatečnou energii, naprosto nezbytné. Pokud se ovoci vyhýbáte, pravděpodobně vám ona energie a dostatek cukrů chybí a pak snadněji sáhnete po nějaké sladkosti. Ovoce a zelenina by měly tvořit až 50 ...

Čas načtení: 2010-03-25 14:00:00

Čekanka, špenát a kadeřávek – cesta k omládnutí

Čekanka, špenát i kadeřávek se může stát pravidelnou součástí našeho jídelníčku. S touto zeleninou lze vytvořit mnoho chutných a především zdravých pokrmů, kterými si pomůžeme k věčné kráse a pevnému zdraví. Čekanka Čekanka je listová zelenina, kterou si zkrátka zamilujete. Našemu tělu dodá mnoho ...